Özellikle sıcak yaz günlerinde, bunaltıcı sıcaklarda içinizi serinletmek, tatlı krizinizi hafif bir soğuk tatlı ile geçiştirmek istiyorsanız, çilekli parfe tarifi tam aradığınız lezzet olacaktır. Pişirmeden parfe hazırlanabilmekte olup son derece pratik bir şekilde 10 dk içerisinde bu nefis çilekli parfe tarifini hazırlayabilmeniz mümkündür.
Basit çilekli pasta ayarında olan
ve içerdiği leziz malzemeler ile oldukça hafif bir tatlı olan çilekli
parfe tarifi, krem şanti ve bisküvi ile hazırlanabilmekte olup bisküvili
çilekli parfe tarifi olarak adlandırılmaktadır.
Nefis Çilekli Parfe tarifi için
malzemeler
175 gram sade petibör bisküvi ( 1
paketin ¾ ü bir paket yaklaşık 200 gram gelmektedir)
1 su bardağı çilek
Yarım çay bardağı kırılmış fındık
Yarım çay bardağı damla çikolata
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 su bardağı süt
1 kutu krem şanti (içinden 2
poşet çıkar tamamı kullanılacak)
Çilekli Parfe Yapılışı
- 1 kutu krem şanti, 2 su bardağı
süt ve 2 yemek kaşığı pudra şekerini kıvam alana kadar güzelce çırpın.
- Çilekleri iyice yıkayıp,
ayıklayıp küp küp doğrayın.
- Sade petibör bisküvileri irice
kırın, çok ufak toz halinde olmasınlar yada çok büyükte olmasınlar.
- Kıvam alan krem şantili
karışımın içerisine iyice yıkanmış ve küp küp doğranmış 1 su bardağı çilek,
yarım çay bardağı damla çikolata ve yarım su bardağı kırılmış fındık ile
kırılmış petibör bisküviler eklenip spatula yardımıyla alttan üste doğru
karıştırın.
- Dikdörtgen kek kalıbı
yadaborcamın içerisine streç film serin ve hazır olan çilekli parfe karışımını
içine döküp streç filmin yandan sarkan kısmıyla üzerini örtün.
- Streç film tüm parfe karışımını
kaplasın ve açık alan kalmasın.
- Hazır olan çilekli parfe karışımını
en az 4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra üzerini tekrar çilek dilimleri
ve damla çikolata ile süsledikten sonra iri dilimler halinde bölüp servis
yapabilirsiniz.
- Görüldüğü gibi çilekli parfe
hazırlaması son derece pratik bir işlemdir. Meyveli parfe tarifleri
arasında en güzel tariflerden biri çilekli parfe tarifi olmaktadır. Çilekli
muzlu parfe tarifi elde etmek isterseniz bu tarifin içerisine 1 adet
dilimlenmiş muz ekleyerekte hazırlayabilirsiniz.
Hazırladığımız çilekli
parfe tarifi içerdiği malzemeler itibariyle oldukça hafif
bir soğuk tatlı tarifi olmaktadır. Meyveli parfe tarifinin donmuş
olması gerektiği için eğer dilimlemede sorun yaşayacağınızı düşünürseniz servis
yapmadan önce dondurucu yerine bir iki saat önce buzdolabının normal gözünde
bekletebilirsiniz ve böylelikle kolayca kesebilirsiniz.
Çilekli parfe tarifi Arda
mutfağı sayesinde biraz popüleritesi artmış bir yaz tatlısıdır ve dondurma
kıvamında bir hafif tatlı olmaktadır. Oldukça serinletici ve lezzetli çilekli
parfe tarifi yumurtasız olarak ve pişmeden hazırlanabilen pratik bir
tatlıdır. Bu sebepten yumurtasız parfe tarifleri arasında
olup pişmeyen
parfe tarifi olarak adlandırılabilmektedir.
Çilek özellikle dondurma ve parfe
tariflerine oldukça yakışmakta olan bir meyvedir. Ayrıca tarifte yer alan
çikolata damlaları, çilekler ile birlikte tatlıya harika bir lezzet vermekte, çikolatalı
çilekli parfe tarifine lezzet katmaktadır. Eğer elinizde fındık yok ise
bu tarifte fındık yerine ceviz kırığı kullanmanızda mümkündür. Ayrıca tarife
pudra şekeri ekleyip ekleme seçeneği size kalmış istemezseniz
eklemeyebilirsiniz.
Daha farklı
soğuk tatlı tarifleri limonlu parfe tarifi yada gerçek dondurma tarifi yazılarımıza göz atmanızı öneririz.
0 Yorumlar