hatay dürüm


En sevilen sokak lezzetlerinden biri olan zurna tavuk dürüm, bol soslu yumuşacık tavuk döner lezzeti ile çoğu kişinin vazgeçilmezi. Baharatlı lavaşı, ince kesilmiş döneri ve zurna dürüm sosu ile orijinal zurna döner lezzetini evde kendiniz bu tarifle yakalayabileceksiniz.

Hatay Zurna Dürüm Tarifi için Malzemeler

4 parça tavuk göğsü
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı köri
5 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Lavaşı soslamak için
1 tatlı kaşığı toz pul biber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Zurna Dürüm sosu tarifi için
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı salça
2 su bardağı sıcak su
Dürümün içi için
Kornişon turşu
Mayonez
Kızarmış patates
Domates dilimleri
Marul

Hatay Zurna Dürüm Tarifi Yapılışı

-          İlk olarak 4 parça kemiksiz tavukgöğsünü dondurucuda kesmeden bütün halde tamamen donana kadar bekletin. Bunun için 1 gece önceden tavuk göğüs etini dondurucuya koymak yerinde olacaktır.

-          Tamamen donan tavuk etini bıçak yardımı ile ince ince doğrayın. Donan et aynı döner gibi incecik yaprak gibi kesilecektir.

-          1 yemek kaşığı salça, tuz, 1 yemek kaşığı sirke, 2 yemek kaşığı yoğurt, 5 yemek kaşığı sıvıyağ ve 1 tatlı kaşığı köriyi ayrı bir kapta karıştırıp kestiğiniz yaprak döner tavuk etlerinin üzerine döküp etleri iyice soslayın. Üzeri kapalı en az yarım saat buzdolabında tavuk etlerini dinlendirin.

-          Zurna dürümün bir diğer vazgeçilmezi soslu lavaştır. Lavaşı soslama için 2 yemek kaşığı kadar yağa 1 tatlı kaşığı toz pul biber ekleyip karıştırın ve bu sosu lavaşın üzerine her tarafına ulaşacak şekilde bulaştırın.

-          Soslanmış tavuk etlerini kızgın yağsız tavada tek tek ekleyip önlü arkalı iyice kızartın.

-          Ardından zurna dürüm sosu tarifi yapımı için 3 yemek kaşığı tereyağı eriyince 3 yemek kaşığı salça ekleyip salçayı acısı çıkana kadar kavurun. Tereyağında kavrulan salçaya 2 su bardağı sıcak su ekleyip döner sosu koyulana kadar ağır ateşte pişirin.

-          Sostan bir iki kaşık alıp pişen etlerin üzerine tavaya döküp bir tur kızartıp etleri ocaktan alın.

-          Soslanmış lavaşları da tavada yaklaşık 1 dakika civarında ısıtın.

-        Tüm malzemeler hazır artık nefis bir zurna dürüm için bunları birleştirmeye sıra geldi. Dürümü açıp içine doğranmış marul, dilimlenmiş domates, kızarmış patates ve kornişon turşuları boylamasına dizin. Bolca mayonez sıkın. Kızarmış tavuk dönerleri yine boylamasına sizin ve en üzerine zurna dürüm sosunu gezdirin sıkıca dürümü dolayın.

-          Nefis bol soslu ev yapımı Hatay zurna dürüm tarifi hazır afiyet olsun tarif bol köpüklü ayran ile harika gitmektedir.

Tüm bu malzemeler ile rahatlıkla 8 adet evde zurna dürüm tarifi çıkmaktadır. Dışarıdan hazır Hatay döner siparişi verdiğinizdeki maliyet ile 8 adet ev yapımı zurna dürüm maliyetini göz önüne aldığınızda farkı göreceksiniz. Çok daha ucuza nefis ev yapımı döner tarifi ile artık dışarıdan döner almak istemeyeceksiniz.

Yapılışını görmek isteyenler için yazı altında zurna tavuk döner dürüm tarifi video olarak bulunmaktadır. Ev yapımı tavuk döner tarifi beğendiyseniz Harika Ev İşleri Youtube kanalımıza ait çıtır tavuk tarifi yada evde Chicken fingers tarifi gibi daha farklı tavuk tarifleri için göz atabilirsiniz.

Hatay Zurna Dürüm Tarifi Video