Çok güzel bir kek nasıl yapılır?
Peki bu harika kabaran keki limonlu yapmak mümkün mü diye düşünmeyin artık.
Limonun ferahlatıcı enfes lezzeti ile karşınızda Yumuşacık limonlu kek tarifi.
Limonlu-Kek Tarifi Soslu
yapmak için önemli püf noktaları bulunmaktadır. Keke limon tadını geçiren
aslında limonun kabuğu olmaktadır. Bu yüzden limon kabuklarını kesinlikle
kullanmalıyız. Bol limonlu kek tarifi için bir diğer önemli nokta tüm
malzemelerin oda sıcaklığında olmasıdır. Taze köy yumurtası da Muhteşem
limonlu kek yapmanıza yardımcı olur.
Limonlu kek nasıl yapılır ve malzemeleri
4 yumurta
1 limon
¾ su bardağı sıvıyağ (150 ml)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt (200 ml)
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Limon sosu için
Çeyrek su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı limon suyu
Yumuşacık limonlu kek nasıl yapılır
- Bol limonlu Kek tarifimize öncelikle 1 adet limonun kabuklarını rendeleyerek başlıyoruz. Limonu kesip soymadan sadece kabuklarını rendeye vurun ve kabuklarını rendeleyin. Kalın kabuklu limon kullanırsanız hem elde edeceğiniz limon kabuğu miktarı artar hemde kolay limonu rendelemiş olursunuz.
- Kabukları rendelenen limonun suyunu sıkın.
- 1 su bardağı toz şeker ve 4 yumurtayı beyazlaşana kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. Bu çırpma işlemi harika kabaran bir kek elde etmenizi sağlar. Tüm kek tarifleri için en önemli aşamadır. Kıvam katılaşıp mayonez kıvamı ve rengi alınca içerisine ¾ su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı süt ve 1 adet limonun sıkmış olduğunuz suyunu ekleyip çırpmaya devam edin.
- 3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı kek harcına eleyerek ilave edin. Kabartma tozunun üzerine bir iki damla limon suyu sıkın. Bu işlem kabartma tozunu köpürtecek ve aktive edecektir. Tüm kek tarifleri için ayrıca bunu yapabilirsiniz. Kekin kabarmasını arttıracaktır.
- Rendelenmiş limon kabuklarını ekleyip tahta yada plastik bir kaşık ile tüm malzemeyi iyice karıştırın.
- Yağladığınız kek kalıbına malzemeyi döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
- Limonlu kek fırında pişerken 2 yemek kaşığı limon suyu ile çeyrek su bardağı pudra şekerini karıştırıp kek için limon sosunu hazırlayın.
- Kürdan testi uygulayıp keki fırından çıkartın ve kalıptan ayırdıktan sonra ılıyan kekin üzerine limon sosunu gezdirin.
- Limonlu kekimiz hazır dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Tarifimizde kek kalıbı kullandık ancak Borcamda Limonlu Kek yapmak istiyorsanız aynı tarifi kullanabilirsiniz. Yine aynı şekilde Tepside Limonlu Kek Tarifi içinde geçerlidir. Tepside yada borcamda yaptığınızda ılıyan kekin üzerine yine limon sosunu gezdirmeyi unutmayın.
0 Yorumlar