pastanepoğaça

Pastanelerde yediğiniz poğaçaları evde yapmak istiyorsanız işte karşınızda kıyır kıyır ve leziz pastane poğaçası tarifi. Yapılışı hamur olarak aynı olsa da tepsiye dizilişinde şekil verilmesinde ki farklı tekniği ile pastane poğaçası tarifi aynı dışarıdan aldığınız poğaçalar gibi olacak.

Muhteşem Pastane Poğaça Tarifi için Malzemeler

Yaklaşık 5.5 su bardağı un (unun kalitesine göre miktarı az çok değişebilir)
2 yumurta
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
İç harcı için peynirli maydanoz karışımı
250 gram tereyağı

Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı

- 1 çay bardağı süte 2 yemek kaşığı şeker ve 1 paket kutu maya instant maya ekleyip iyice karıştırıp 15 dakika bekleyip mayayı aktive edin.

- 5.5 su bardağı unu kaba alıp ortasında çukur açın.

- Ortaya 1+1 yumurta beyazı (1 adet yumurtanın sarısını üzerinde kullanacağız) aktive olan mayayı, 250 gram eritilmiş tereyağı ve tuzu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurun.

- 45 dakika civarında mayalanmaya bırakın.

- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar koparıp tezgaha koyun.

- İşte şekil verme aşamasına geldik. Her bir topun ortasına elinizi bıçak gibi kullanarak bastırın dibi incecik kalana kadar. Yani her bir top ortadan ayrılacak ama bölünmeyecek. Ardından dudaklardan tutup uzatın ve peynirli harcı ekleyip kapatın. En son elinizin içi ile ince tarafa bastırıp yayın. Kalın dudak şekli vereceğiz. Şekli verilen poğaçaları yağlı kağıt serilmiş sırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün.

- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeriler kızarıp kabarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Bu poğaça tarifini emin olun kimse evde yaptığını anlamaz. Hazır alındığı düşünülür. Pastane poğaçası tarifi iç harcı için peynirli maydanoz karışımı kullandık. İsteğe bağlı patates yada kaşar peynirli de yapabilirsiniz. Gerçek Pastane Poğaçası yada Profesyonel poğaça tarifi arıyorsanız doğru pişirme ve şekil verme yöntemi ile karşınızdadır.

Poğaçaları dudak şekli vermemizin amacı ince kalan yerleri yani harcın olduğu bölge fırına girince kabaracak ve şişecek daha rahat. Bombeli duran yer ise sabit kalacağından şekli harika bir poğaça elde etmiş olacaksınız.
 
Özellikle şekil verme konusunda görmek isterseniz pastane poğaçası tarifi video olarak yazı altına ekledik. Tarifi beğendiyseniz dereotlu poğaça tarifi yada instant maya ile poğaça tarifi gibi benzerlerine göz atabilir, daha farklı hamur işi tarifleri için Harika Ev İşleri youtube kanalımıza abone olabilirsiniz.

Pastane Poğaçası Tarifi Video