Pastanelerde yediğiniz
poğaçaları evde yapmak istiyorsanız işte karşınızda kıyır kıyır ve leziz pastane
poğaçası tarifi. Yapılışı hamur olarak aynı olsa da tepsiye dizilişinde
şekil verilmesinde ki farklı tekniği ile pastane poğaçası tarifi aynı
dışarıdan aldığınız poğaçalar gibi olacak.
Muhteşem Pastane Poğaça Tarifi
için Malzemeler
Yaklaşık 5.5 su bardağı un
(unun kalitesine göre miktarı az çok değişebilir)
2 yumurta
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
İç harcı için peynirli
maydanoz karışımı
250 gram tereyağı
Pastane Poğaçası Tarifi
Yapılışı
- 1 çay bardağı süte 2 yemek
kaşığı şeker ve 1 paket kutu maya instant maya ekleyip iyice karıştırıp 15
dakika bekleyip mayayı aktive edin.
- 5.5 su bardağı unu kaba alıp
ortasında çukur açın.
- Ortaya 1+1 yumurta beyazı (1
adet yumurtanın sarısını üzerinde kullanacağız) aktive olan mayayı, 250 gram
eritilmiş tereyağı ve tuzu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar
güzelce yoğurun.
- 45 dakika civarında
mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde
toplar koparıp tezgaha koyun.
- İşte şekil verme aşamasına
geldik. Her bir topun ortasına elinizi bıçak gibi kullanarak bastırın dibi
incecik kalana kadar. Yani her bir top ortadan ayrılacak ama bölünmeyecek.
Ardından dudaklardan tutup uzatın ve peynirli harcı ekleyip kapatın. En son
elinizin içi ile ince tarafa bastırıp yayın. Kalın dudak şekli vereceğiz. Şekli
verilen poğaçaları yağlı kağıt serilmiş sırın tepsisine dizip üzerlerine
yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece
fırında üzeriler kızarıp kabarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirip sıcak
servis yapın.
Bu poğaça tarifini emin olun
kimse evde yaptığını anlamaz. Hazır alındığı düşünülür. Pastane poğaçası tarifi
iç harcı için peynirli maydanoz karışımı kullandık. İsteğe bağlı patates yada
kaşar peynirli de yapabilirsiniz. Gerçek Pastane Poğaçası yada Profesyonel
poğaça tarifi arıyorsanız doğru pişirme ve şekil verme yöntemi ile
karşınızdadır.
Poğaçaları dudak şekli
vermemizin amacı ince kalan yerleri yani harcın olduğu bölge fırına girince
kabaracak ve şişecek daha rahat. Bombeli duran yer ise sabit kalacağından şekli
harika bir poğaça elde etmiş olacaksınız.
Özellikle şekil verme
konusunda görmek isterseniz pastane poğaçası tarifi video olarak yazı altına
ekledik. Tarifi beğendiyseniz dereotlu poğaça tarifi yada instant maya ile poğaça tarifi gibi benzerlerine göz atabilir, daha farklı
hamur işi tarifleri için Harika Ev İşleri youtube kanalımıza abone
olabilirsiniz.
Pastane Poğaçası Tarifi Video
Pastanelerde yediğiniz
poğaçaları evde yapmak istiyorsanız işte karşınızda kıyır kıyır ve leziz pastane
poğaçası tarifi. Yapılışı hamur olarak aynı olsa da tepsiye dizilişinde
şekil verilmesinde ki farklı tekniği ile pastane poğaçası tarifi aynı
dışarıdan aldığınız poğaçalar gibi olacak.
2 yumurta
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
İç harcı için peynirli maydanoz karışımı
250 gram tereyağı
Muhteşem Pastane Poğaça Tarifi için Malzemeler
Yaklaşık 5.5 su bardağı un (unun kalitesine göre miktarı az çok değişebilir)2 yumurta
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
İç harcı için peynirli maydanoz karışımı
250 gram tereyağı
Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı
- 1 çay bardağı süte 2 yemek kaşığı şeker ve 1 paket kutu maya instant maya ekleyip iyice karıştırıp 15 dakika bekleyip mayayı aktive edin.- 5.5 su bardağı unu kaba alıp ortasında çukur açın.
- Ortaya 1+1 yumurta beyazı (1 adet yumurtanın sarısını üzerinde kullanacağız) aktive olan mayayı, 250 gram eritilmiş tereyağı ve tuzu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurun.
- 45 dakika civarında mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar koparıp tezgaha koyun.
- İşte şekil verme aşamasına geldik. Her bir topun ortasına elinizi bıçak gibi kullanarak bastırın dibi incecik kalana kadar. Yani her bir top ortadan ayrılacak ama bölünmeyecek. Ardından dudaklardan tutup uzatın ve peynirli harcı ekleyip kapatın. En son elinizin içi ile ince tarafa bastırıp yayın. Kalın dudak şekli vereceğiz. Şekli verilen poğaçaları yağlı kağıt serilmiş sırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeriler kızarıp kabarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirip sıcak servis yapın.
Bu poğaça tarifini emin olun kimse evde yaptığını anlamaz. Hazır alındığı düşünülür. Pastane poğaçası tarifi iç harcı için peynirli maydanoz karışımı kullandık. İsteğe bağlı patates yada kaşar peynirli de yapabilirsiniz. Gerçek Pastane Poğaçası yada Profesyonel poğaça tarifi arıyorsanız doğru pişirme ve şekil verme yöntemi ile karşınızdadır.
Poğaçaları dudak şekli vermemizin amacı ince kalan yerleri yani harcın olduğu bölge fırına girince kabaracak ve şişecek daha rahat. Bombeli duran yer ise sabit kalacağından şekli harika bir poğaça elde etmiş olacaksınız.
Pastane Poğaçası Tarifi Video
0 Yorumlar