Tavada levrek nasıl pişirilir? Levrek tavada mı yoksa fırında mı daha güzel oluyor diye düşünenlerin cevabı tarifimizde.... Soslanmış levreklerin kızgın yağda tada pişirilmesi ile dışı çıtır içi yumuşacık levrek balıklarının tadına doyamıyacaksınız.
Omega kaynağı bakımından çok zengin ve faydaları saymakla bitmeyen levrek balığı tavada size aradığınız levrek lezzetini sunacaktır.Levrek Kızartma Tarifi için Malzemeler
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 adet levrek
dilimlenmiş limon
tuz
defne yaprağı
Levrek yağda kızartma tarifi için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Yapılışı:
1. Levrekleri iyice temizleyip yıkayın ve suyunu süzün.
2. Levrekleri tuzlayarak her iki tarafını da ovalayın.
3. Geniş bir tavada sıvıyağını ve tereyağını karıştırarak ısıtın.
4. Tavanın içine defne yaprağını ekleyin.
5. Levrekleri tavaya yerleştirin ve her iki tarafını da kızartın. İlk önce deri tarafını kızartmanız önerilir.
6. Kızaran levrekleri servis tabağına alın.
7. Üzerine dilimlenmiş limonları yerleştirerek servis yapın.
Afiyet olsun! Dilerseniz bu tarife ekstra baharatlar veya sebzeler ekleyerek kendi lezzetinizi yaratabilirsiniz.
0 Yorumlar