Akşam yemeği için keyifli ve lezzetli bir tarif arıyorsanız tavuklu tepsi kebabı hem pratik hemde ucuz bir yemek olarak vazgeçilmeziniz olacaktır. İçerdiği sebze ve tavuk kıymasının fırın lezzeti ile bütünleşmesi sizlere muhteşem bir yemek tarifi elde etmeniz için tavuklu tepsi yemekleri arasından mükemmel bir seçenektir.
Tavuklu tepsi kebabı tarifi için gerekli malzemeler
1 ortaboy soğan
10 dal maydanoz
2 yeşil bir kırmızı biber
Yarım kg tavuk kıyması
Tuz ve baharat (birer çay kaşığı
sarımsak tozu, toz pul biber, kimyon ve karabiber)
Çeyrek çay bardağı sıvıyağ
Sosu için
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı sıcak su
Tavuklu Tepsi Kebabı Yapılışı
-
Soğan, maydanoz ve biberleri rondoda iyice
çekin.
- Rondoda çekilmiş karışıma çeyrek çay bardağı
sıvıyağ, yarım kilogram tavuk kıyması, tuz ve baharatları ekleyip güzelce
karıştırın.
-
Elde ettiğiniz harcı tabanını yağladığınız fırın
tepsisine düz ve bir şekilde tamamına yayın.
-
Tepsinin kenarlarını ve ortasını dilimlenmiş
patates ve biber ile süsleyip üzerine 2 su bardağı sıcak su ve 1 yemek kaşığı
salçayı karıştırarak hazırladığını sosu gezdirip tamamına yayın.
-
18 derce fırında yaklaşık yarım saat pişirin.
Yapımı son derece pratik olan Tavuklu
tepsi keabı tarifi video olarak yapılışı için yazının altındaki kendi
çekimimiz videoyu izleyebilirsiniz. Afiyet olsun…
0 Yorumlar