mantı

İncecik ve çok pratik el açması mantı tarifi ile sizlerleyiz. Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden nefis mantı, iç harcı ve hamuru ile aslında yapımı oldukça kolay bir tariftir. İtalyanların Raviolisine benzeyen mantı tarifi hem görüntüsü, hem de lezzeti ile sofraların baş tacı bir yemektir.

Mantı Tarifi için Malzemeler

1 kilogram un
2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı tuz
İçi için
250 gram kıyma
1 rendelenmiş soğan
Tuz ve baharatlar
Üzeri için
100 gram tereyağı
2 yemek kaşığı salça
Yoğurt (isteğe bağlı sarımsaklı yoğurt)

El Açması Mantı Tarifi Yapılışı

- 1 kilogram un, 2 su bardağı su ve 2 tatlı kaşığı tuzu ekleyip iyice yoğurup mantı hamurunu hazırlayın.

- Mantı hamurunu kalın bir rulo yapıp üçe bölün. Her bir bezeyi unlayıp merdane yardımı ile incecik açıp küçük kareler şeklinde kesin.

- Ayrı bir kapta 250 gram soğan, 1 rendelenmiş ortaboy soğan, tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.

- Her bir kareye bir parça iç harçtan yerleştirip harç eklenmiş kareleri 4 köşesinden kaldırıp ortada birleştirerek klasik mantı şeklini vererek hazırlayın.

- Mantıları hazırladıktan sonra hemen kurumadan 1 tencere sıcak suya tuz ve çok az yağ atıp mantıları ekleyip yaklaşık 10 dakika haşlayın.

- Sos tavasında 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Tereyağı eridikten sonra 2 yemek kaşığı salça ekleyip salçanın acısı çıkana kadar kavurun.

- Haşlanan mantıları süzgeç yardımıyla tabaklara paylaştırın.

- Tabaklanan mantıların üzerine yoğurt ve yoğurdun üzerine salçalı sos gezdirip servis yapın afiyet olsun.

Mantı tarifi yumurtasız hazırladık çünkü yumurta ağırlaştırabiliyor. Bu nedenle ve yumurta alejisi olanlar için mantı tarifi olacak hamurunda yumurta kullanmadığımız nefis bir mantı oldu. Yumurtasız mantı hamuru oldukça kolay hazırlanıyor ve bu yumurtasız mantı orijinalinden lezzet olarak hiçbir farkı yok. Hatta mantı tarifi yumurtasız oldukça hoşunuza gidebilir.

Peki Mantı hamurunda yumurta olmazsa ne olur diye düşünüyorsanız hemen tarifimizi deneyin hiçbir şekilde dağılma yada lezzette azalma olmuyor. Hiç dağılmadan yumurtasız nefis mantıları kolayca yapabileceksiniz. Aslında En güzel mantı hamuru nasıl yapılır? Sorusunun cevabı olabilecek kadar iddialı bir tarif ile karşınızdayız.

Yumurtasız mantı hamuru ve iç harçtan çok rahat 4 kişilik mantı tarifi çıkmaktadır. Nefis mantı hamuru şeklini vererek hazırlayıp haşladığınızda ve yoğurtla sosladığınızda yiyenleri mest edeceksiniz. Mantı üzeri için sade yada sarımsaklı yoğurt kullanabilirsiniz tercih size kalmıştır.

Ev yapımı muhteşem mantı tarifi video olarak yazı altına ekledik yapılışını izlemek isteyenler için manzaralı videomuzu. Tarifimizi beğendiyseniz hazır mantı tarifi yada lazanya tarifi nasıl gibi benzer tariflerimize göz atabilir, daha farklı yemek ve hamur işi tarifleri için Harika Ev İşleri Youtube kanalımıza abone olabilirsiniz.

Yumurtasız Mantı Tarifi Video