Tavuk bomba tarifi, hem görsel şölen sunan hem de damakları çatlatan bir lezzet arayanlar için ideal bir seçenek. İçinde enfes iç pilavı, dışında ise yumuşacık tavuk göğsü ile bu tarif, özel günlerde veya misafir sofralarında fark yaratmanızı sağlayacak. Yaklaşık 3 adet çıkan bu tarif, doyurucu ve lezzetli bir ana yemek alternatifi sunuyor.
İç Pilavlı Tavuk Sarma Tarifi İçin Gerekli Malzemeler:
- 3 parça tavuk göğsü
- 1 su bardağı pirinç
- 1.5 su bardağı su
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri İçin:
- Biraz sıvı beşamel sos (1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı un, 2 su bardağı süt ile hazırlanmış)
- İsteğe bağlı olarak fırından çıktıktan sonra rendelenmiş kaşar peyniri
İç Pilavlı Tavuk Sarma Nasıl Yapılır?
- İç Pilav Hazırlığı:
- Zeytinyağını tencereye alın ve rendelenmiş soğanı ekleyin.
- 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek soğanları güzelce kavurun.
- 1 su bardağı pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.
- Kavrulan pirince karabiber, tarçın, kuş üzümü ve dolmalık fıstığı ekleyin.
- 1.5 su bardağı ılık suyu ekleyip kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Tavuk Göğsünün Hazırlanması:
- Tavuk göğsünü ince olacak şekilde enlemesine 3-4 parçaya kesin.
- Her bir parçayı streç film arasında merdane veya bardak altı ile inceltin.
- İncelttiğiniz tavuk etlerine tuz serpip bir tabağa yerleştirin.
- Tavuk Sarmaların Hazırlanması:
- Tavuk etlerinin ortasına iç pilavı yerleştirin ve tavuk etiyle tamamen kapatın.
- Borcama yerleştirdiğiniz tavukların üzerini zeytinyağı ile yağlayıp hafif sıvı şekilde hazırladığımız beşamel sosu döküyoruz.
- Pişirme:
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
- isteğe bağlı üzerine kaşar peyniri rendesi serperek fırına tekrar verebilirsiniz.
- Servis:
- Sıcak olarak servis yapın.
Püf Noktaları:
- İç pilavı pişirirken pirinçlerin diri kalmasına dikkat edin, çünkü tavukla birlikte fırında da pişecektir.
- Tavuk göğsünü inceltirken yırtmamaya özen gösterin.
- Beşamel sosunuzun kıvamı çok koyu olmamalıdır.
Afiyet Olsun!
Bu leziz tarifi denedikten sonra, misafirlerinizden ve ailenizden övgüler alacağınıza eminiz. Farklı tarifler ve lezzetler keşfetmek için kanalımıza abone olmayı unutmayın!
0 Yorumlar