Hindi kapama ile neler yapılır
diye düşünüyorsanız işte karşınızda hem kalabalık sofralarda hemde davet yemeği
olarak ana yemek sunumu harika Evde hindi kapama nasıl yapılır?
Video ile tarifi sizlerle.
Hindi kapama tanım olarak hindinin alt budundan kesilen parçalara verilen isimdir. Yani alt budun parçalanması suretiyle elde edilen etlerin adı olup altında pilavı ile fırında pişirerek tadına doyulmaz bir hindi yemeği elde edeceğiz.
Hindi Kapama Tarifi için Malzemeler
750 gram hindi eti1 ortaboy soğan
1 su bardağı pirinç
Tuz ve baharatlar
Haşlamak için su
Hindi kapama Tarifi Yapılışı
- Hindi kapama etini 5 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı suda yaklaşık yarım saat kapağı kapalı haşlayın.
- 1 su bardağı pirinci sıcağa yakın ılık suda 1 çay kaşığı tuz ekleyip yarım saat bekletin.
- 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını tencerede ısıtın. Isınan yağda 1 rendelenmiş orta boy soğanı 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip kavurun.
- Kavrulan soğanlara nişastası çıkana kadar yıkadığınız suda bekletilmiş pirinçleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Birer çay kaşığı yenibahar, karabiber, kimyon, toz pul biber ekleyip kavurmaya devam edin.
- 2 su bardağı hindinin haşlama suyundan kavrulan pirinçlere ekleyip tencere bir kez fokurdayana kadar pişirin.
- Sulu pirinçleri borcam yada tepsiye döküp yayın.
- Üzerine pirinçlerin haşlanmış hindi etlerini dizin ve kapalı kapalı borcam yada tepside önceden ısıtılmış fırının orta gözünde yaklaşık 20 dakika pişirin.
- 20 dakika piştikten sonra 5 dakika daha kapaksız üstü açık pişirip fırından alın.
- Hindi kapama tarifi hazır sıcak servis yapın afiyet olsun.
Tarifimizde Bim hindi kapama kullandık ancak istediğiniz market yada kasaptan da hindi kapama alarak kullanabilirsiniz. Hindi eti için en önemli husus kemiklerine dikkat etmenizdir. Hindinin gerçekten jilet gibi keskin kemikleri vardır.
Tarifin yapımına Hindi kapama haşlama aşaması ile başlıyoruz. Çünkü fırında pirinç ile pişeceğinden özellikle içi pişmesi için haşlama işlemi gereklidir. Hindi kapama tarifi fırında enfes olmaktadır. Özellikle deneyenlerden Youtube videomuzun altında hatırı sayılır miktarda tariften oldukça memnun olan geniş bir kitle mevcut.
Fırında hindi kapama tarifi ayrıca muhteşem bir davet yemeğidir. Misafirlerinizin damaklarında lezzetini unutamayacakları bir lezzet bırakacak hindi kapamayı, tarifimiz ile kolayca yapacaksınız.
Hindi kapama hindinin neresi derseniz yazıda belirttiğimiz gibi hayvanın alt budunun kemikleri ile eti olmaktadır. Yani hindi kapama etin bölge adıdır yemeğin adı değildir. Hindi kapama tencerede haşlama işleminden sonra soğan ve baharatlar ile kavurduğumuz pirinci yine hindi haşlama suyu ile buluşturup altta sulu pirinç, üstte haşlanmış hindi eti olacak şekilde fırında pirinçlerin suyu çekene kadar pişirdiğimizde nefis bir yemeğe dönüşüyor.
Fırında hindi kapama tarifi video olarak yazı altına ekledik. Tarifi beğendiyseniz baharatlı tavuk kapama tarifi yada fırında tavuk kapama tarifi gibi benzerlerine göz atabilir, daha farklı yemek tarifleri için Harika Ev İşleri Youtube kanalımıza abone olabilirsiniz.
0 Yorumlar