Evde en iyi cappuccino nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli cappuccino
tarifi için hangi malzemeler gereklidir diye düşünüyorsanız sizler için
orijinal cappuchino lezzet ve dokusunda harika bir tarif hazırladık. Makinesiz cappuccino nasıl yapılır? Sorusunun
cevabı olan tarifimizi kolayca kendiniz yapabilecek ve yumuşak içim ev yapımı
leziz köpüklü cappuccino elde edebileceksiniz.
1 su bardağı sıcak süt
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı toz şeker
- Yaklaşık 2 dakika çırptığınızda açık
kahverengi tıraş köpüğü gibi katı bir köpüğe dönüşecek.
- Elde ettiğiniz kahve köpüğünden fincanınıza 2 tatlı kaşığı kadar ekleyip üzerine sıcak süt döküp iyice karıştırın.
- Fincanın tepesine aynı köpükten biraz daha ekleyip (üzerinde köpük görünmesi için) servis yapın.
- Cappuccino kalan köpüğü 5 gün kadar buzdolabında saklayabilirsiniz ve tekrar tekrar kullanabilirsiniz.
- Yumuşak içimli ev yapımı bol köpüklü cappuchino hazır afiyet olsun.
Ev yapımı Cappuccino için malzemeler :
Yarım su bardağı granül kahve(suda çözülebilen hazır kahve yani klasik Nescafe)1 su bardağı sıcak süt
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı toz şeker
Bol köpüklü Cappuccino Yapılışı
- Yarım su bardağı granül kahve, Yani suda çözülebilir kahve, yarım su bardağı toz şekeri ve yarım su bardağı suyu (hepsi 100 er ml su bardağı ölçümüz normal su bardağı olup 200 ml dir) mikser ile iyice yoğun köpük olana dek çırpın.- Elde ettiğiniz kahve köpüğünden fincanınıza 2 tatlı kaşığı kadar ekleyip üzerine sıcak süt döküp iyice karıştırın.
- Fincanın tepesine aynı köpükten biraz daha ekleyip (üzerinde köpük görünmesi için) servis yapın.
- Cappuccino kalan köpüğü 5 gün kadar buzdolabında saklayabilirsiniz ve tekrar tekrar kullanabilirsiniz.
- Yumuşak içimli ev yapımı bol köpüklü cappuchino hazır afiyet olsun.
Kahve tarifleri arasında yapılışı en merak edilenlerden biri hiç şüphesiz Cappuccino yapımıdır. Üzerindeki köpüğü ve yumuşak lezzeti ile kahve severlerin favorisi olan cappuccino, orjinalinde günümüzde baristalar tarafından süt, köpüğü makine yardımı ile buharlaştırılıp köpürtülerek ve kahve ile karıştırılarak yapılır yani aslı espresso ve sıcak sütün kaynatılması ile elde edilen 3 katmanlı kahvedir. Cappuccino tarihi ise bazı kaynaklara göre Osmanlı İmparatorluğunun yani tarihimizin önemli bir dönüm noktası olan Başarısız Viyana seferi ardından bulunmuştur.
0 Yorumlar