Tam kıvamında ve nefis lezzeti ile etsiz çiğ köfte tarifi
ile karşınızdayız. Püf noktaları ve eksiksiz malzemeleri ile evde
çiğ köfte tarifi videolu izleyebilir ve artık o özlediğiniz çiğ
köfteleri kendiniz yapabilirsiniz.
2 yemek kaşığı isot
1 adet haşlanmış patates
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet soğan
1 yemek kaşığı ketçap
1 küp şeker
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı sirke
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı limon suyu
Birer tatlı kaşığı kimyon, karabiber ve toz pulbiber
1 yemek kaşığı tuz
Yaklaşık 1.5 su bardağı buzlu su yada buz
Etsiz Çiğ Köfte Tarifi için Malzemeler
4 çay bardağı esmer bulgur2 yemek kaşığı isot
1 adet haşlanmış patates
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet soğan
1 yemek kaşığı ketçap
1 küp şeker
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı sirke
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı limon suyu
Birer tatlı kaşığı kimyon, karabiber ve toz pulbiber
1 yemek kaşığı tuz
Yaklaşık 1.5 su bardağı buzlu su yada buz
Etsiz çiğ Köfte Yapılışı
- Etsiz çiğ köfte yapımı için olmazsa olmaz çiğ köfte tepsisi gereklidir. Çiğ köfte tepsisine 4 çay bardağı esmer bulguru döküp üzerine 1 yemek kaşığı isot ve 1 yemek kaşığı pul biber ekleyip kuru kuru yoğuruyoruz. Böylece esmer bulgura isotun ve pul biberin özü geçiyor.- 1 adet soğan ve 2 diş sarımsağı rondo da püre haline getirin. Suyunu sıkıp bir kaba koyun.
- Suyu sıkılmış soğan sarımsak püresine 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı ketçap, 1 küp şeker, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı tuz, Birer tatlı kaşığı kimyon, karabiber ve toz pul biber ve Yarım çay bardağı zeytinyağı ekleyip karıştırın.
- İsot ve pul biberle yoğurduğunuz esmer bulgurların üzerine çiğ köfte tepsisine bu sosu ve 1.5 su bardağı buzlu su ekleyip yoğurmaya başlayın. Buz eriyene kadar yoğurmaya devam edin.
- Yaklaşık 45 dakika çiğ köfte tepsisinde yoğuruyoruz.
- Esmer bulgur hazırlanan çiğ köfte sosu ve yavaşça eriyen buzla birlikte yumuşayacak.
- Yaklaşık 45 dakika sonra kıvamı hazır olan çiğ köfteye iyice haşlanmış 1 orta boy patates ekleyip bir 5 dakika daha patates harcın içerisinde eriyene kadar daha yoğuruyoruz. Kıvamın tutup tutmadığını anlamak için hazırlanan köfteyi tepsinin ortasında bir tepe yapın. Parmaklarınızı ortasından yapıştırıp içine sokun. Kaldırdığınızda alttaki tepsi de çiğ köfteye yapışıp havaya kalkıyor ve tepe bozulmuyorsa çiğ köfte kıvamı hazırdır.
- Etsiz çiğ köfteleri elimiz ile sıkıp şekil verip marula
dizin.
- Yâda incecik lavaşın üzerine kat olarak yapıp bol yeşillik ile nefis çiğ köfte lavaşları hazırlayabilirsiniz.
Etsiz çiğ köfte tarifi tam kıvamında olup lezzeti mükemmel olmaktadır. Orijinal çiğ köfte tarifinde genellikle esmer bulgur kullanıldığı için klasik çiğ köfte tarifinde kullanılan çiğ köftelik bulgur yerine tarifimizde esmer bulgur kullandık.
Ayrıca çiğ köfte için hazırladığımız sosta küp şeker atarak salça ve ketçapta bulunan asit oranını dengeledik ve acı tat vermesini engellemiş olduk. Etsiz çiğ köfte tarifi bizim için uzun denemeler ve ustalardan alınan püf noktalar ile oluşturulmuş, bayılacağınız bir tarif olacaktır. Buzlu etsiz çiğ köfte tarifi daha kıvamı kolaylaştırmaktadır. Buz zamanla eridiğinden bulguru yumuşatır ve kıvamın oluşmasını sağlar.
Yapılışını izlemek isteyenler için etsiz çiğ köfte tarifi video olarak yazı altında bulunmaktadır. Tarifi beğendiyseniz irmik köftesi tarifi yâda fellah köftesi tarifi gibi benzerlerine göz atabilir, daha farklı tarifler için Harika Ev İşleri Youtube kanalımıza abone olabilirsiniz.
0 Yorumlar