Kurtarıcı ve enfes lezzetli pratik buzluk börek tarifi
tam istediğiniz gibi. Katları tek tek sayılan, milföy börek gibi ve lezzetinde
buzluk börek tarifi hazırlamak çok kolay. Buzluk böreği peynirli ve maydanozlu
iç harcı ile hazırlanıp soslu yufkalarla sarıldıktan sonra derin dondurucuda
saklayıp davetsiz misafirler ve çalışan annelerin kurtarıcısı öğünler için
birebirdir. Ayrıca çalışan anneler için pratik tarifler arasındadır.
Buzluk böreği yada diğer adıyla hamayili börek tarifini peynirli iç harç ile yaptık. Görüntüsü üçgen olması aslında muska şekline benzemesi sebebiyle Hamayili börek adını almıştır. Hamaylı omuzdan çapraz inen bağlanan bağa verilen isim olup ayrıca muska anlamına gelir. Buzluk böreği muska şeklinde olduğundan Hamayili ismi verilmiştir. Hamayili börek ismi nereden gelir sorusunun cevabı şeklinden dolayıdır.
Hamayili Böreği Buzluk Böreği tarifi için malzemeler
1 çay bardağı sıvıyağ
1.5 çay bardağı süt
3 adet hazır yufka
300 gram kadar lor peyniri
1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
Maydanoz ve peynir iç harç için
1.5 çay bardağı süt
3 adet hazır yufka
300 gram kadar lor peyniri
1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
Maydanoz ve peynir iç harç için
Buzluk Börek Tarifi Yapılışı
- 1 çay bardağı sıvıyağ ve 1.5 çay bardağı sütü
karıştırın.
- İnce kıyılmış 5 dal maydanoz ile 300 gram kadar peyniri karıştırıp iç harcı hazırlayın.
- Hazır yufkanın ilk katını serin ve fırça yardımıyla sütlü yağlı sosu her tarafına sürün.
- Üzerine ikince katı serip aynı işlemi uygulayın.
- 3. Kat yufkayı da serip sosu her tarafına sürün.
- Her katı bolca soslamayı unutmayın.
- Katları sosladıktan sonra yufkalar daire şeklinden kenarlarını biraz katlayıp büyük bir kare şekline getirin.
- Ortasında peynirli harcın tamamını döküp karenin ortasına yayın.
- 4 uçtan içe doğru katlayıp büyükçe bir zarf şekli elde ediyoruz.
- Zarfın katlama noktalarından kesin. 4 büyük üçgen elde edeceğiz.
- Her gir üçgeni çaprazlama kesip toplam 16 küçük üçgen elde edeceğiz.
- Hamayili üçgen börekler hazır. Birbirine değmeyecek şekilde buzdolabı poşetlerine yerleştirip derin dondurucuda artık saklayabilirsiniz. Hemen yapacak dahi olsanız en az 6 saat dondurucuda bekletin ki donsun.
- Yapacağınız zaman dondurucudan çıkarıp üzerlerine yumurta sarısı sürün (isteğe bağlı susam yada çörek otu ile süsleyebilirsiniz) ve buzunun çözülmesini beklemeden fırın soğukken atıp 180 dereceye ayarlayıp 30 yada 35 dakika civarında kızarana kadar pişirin.
- Üçgen buzluk börek tarifi hazır
afiyet olsun.
Üçgen buzluk börekler pişince yumuşacık ve enfes
olmaktadır. Şekli ve yapısı sayesinde kolay saklanır. Buzluk börekleri
dondurucu poşetlerine 4 tanesini birleştirip kare kare koyup saklayabilirsiniz.
Tarifi her seferinde dondurucudan çıkarıp yumurta sarısı sürerek kolay bir
şekilde hazırlayıp sunabilirsiniz. Özellikle davetsiz misafirle yada çabuk
öğünler için börek , pratik olmaktadır.
Üç yufkalı buzluk böreği pratik olması açısından hazır yufka kullanarak tarifi hazırladık. Aynı yöntemi kullanarak el açması yufka ile buzluk börek yapabilirsiniz. Peynirli buzluk böreği için lor peynirli yaptık ancak iç harcında farklı börekler için uygun peynirler kullanabilirsiniz. Ancak sadece kaşar kullanmayın fazla akar ve güzel olmaz.
Yapılışını izlemek isteyenler için Hamayili börek tarifi video yazı altındadır. Daha farklı börek ve dondurulmuş tarifler için Harika Ev İşleri Youtube kanalımıza abone olabilirsiniz. Tarifimizi beğendiyseniz sirkeli çıtır börek tarifi yada sosisli milföy böreği tarifi gibi benzerlerine göz atabilirsiniz.
0 Yorumlar