Bol çikolatalı ve kolay tarifi
ile kakaonun verdiği enerji ve mutluluk ile sıkıntılarınızı hafifletecek
lezzette depresyon pastası tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bu pastanın
ismini bol çikolata içerdiğinden ve bu kakaonun vücuda sağladığı güzel motivasyondan
dolayı depresyon pastası olarak isimlendirdik.
1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
2.5 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3/4 su bardağı toz şekeri
2 su bardağı süt
Arası için
1 paket krema
1 kutu krem şanti
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kakao
Muz dilimleri
Çikolatalı Depresyon Pastası Tarifi için malzemeler
2 yumurta1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
2.5 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3/4 su bardağı toz şekeri
2 su bardağı süt
Arası için
1 paket krema
1 kutu krem şanti
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kakao
Muz dilimleri
Depresyon Pastası Yapılışı
- 2 yumurta ve 3/4 su bardağı toz şekeri beyazlaşana ve mayonez kıvamı alana kadar çırpın.- Kıvam alan karışıma 2 su bardağı süt ve yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyip 1 dakika daha çırpın.
- Ardından kakao, un, 1 paket kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek hamura ekleyin ve güzelce çırpın.
- Kremayı ayrı bir kapta 1 kutu krem şanti üzerine kakao ve 1 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyip katılaşana kadar güzelce çırpın.
- Hamurun yapılışına geçiyoruz. 3 kat yapacağız bu yüzden kepçe kepçe pişireceğiz.
- Krep tavası yada normal tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağ döküp yayın. Yağ ısınınca hamuru üzerine döküp yayın. Her bir yüzü yaklaşık 2 dakika pişirin. Alt pişince tavada ters yüz yapın.
- Toplamda 3 hamuru tavada pişireceğiz yani hamur üçe bölünecek.
- Pişen katları ayrı ayrı tabaklara alın. İster soğumasını bekleyin istersenizde sıcakken ara krema ve meyveleri yerleştirin.
- Pastayı koyacağınız tepsiye tabana ara kremadan biraz sürün ki pasta sabit kalsın. Ardından pişen katı koyun. Ara kremayı da üçe ayırın. Ara katı sürüp muz ve yaban mersini ilave edip kapatın.
- Üzerine diğer katı koyup yine aynı işlemi yapıp son katını kapatın. Ardından ara krema ile komple pastayı kaplayıp üzerine isteğe bağlı hazır çikolata sosu gezdirin.
- Buzdolabında en az 3 saat dinlendirip servis yapın depresyon pastası hazır afiyet olsun.
Tavada pişen pasta katlarını sıcakken ara krema ile doldurursanız ara krema eriyor ve pişen hamurların içine akıyor. Tercih size kalmış Soğutup krema ve meyveler ile buluşturursanız ara krema sabit kalıyor ve dolgun bir pasta görünümü oluyor. İki türlü de bu pastayı denedik görünüş ve lezzet olarak ufak farkları olsa da vaktiniz yoksa sıcakken katları koyabilirsiniz.
Depresyon pastası için fırına gerek yoktur. Fırınsız pasta tarifi olan bu bol kakao lezzetine sahip pastanın ara katlarında meyve olarak muz ve yaban mersini kullandık. Arzu ederseniz farklı mevsim meyveleri de kullanabilirsiniz. Ayrıca damla çikolata da arada çok yakışıyor bu pastaya.
Kolay ve pratik bir şekilde çikolatanın doyulmaz lezzetine ulaşmanız için fırınsız çikolatalı pasta hazırladık. Krep yapar gibi tavada kolayca hazırlayabileceğiniz pastanın katlarını normal yaş pasta tariflerindeki gibi sütle ıslatmanıza gerek yo zaten yumuşacık oluyor.
Yapılış aşamalarını görmek isterseniz fırınsız kakaolu pasta tarifi video olarak yazı altına ekledik. Tarifi beğendiyseniz hazır pasta kekinden pasta tarifi yada smokin pasta tarifi gibi benzer pasta tariflerine göz atabilir, daha farklı tatlı tarifleri için Harika Ev İşleri Youtube kanalımıza abone olabilirsiniz.
0 Yorumlar