Evdeki fırını kullanarak pide
salonlarındaki çıtır lahmacun lezzetini yakalamak ister misiniz? İşte farklı
pişirme yöntemi ile odun fırınında pişmiş gibi leziz mi leziz çıtır
lahmacun tarifi ile karşınızdayız. Profesyonel lahmacun tarifi
arıyorsanız farklı pişirme yöntemi ile artık evde lahmacun yapmak çok
kolay.
1 yemek kaşığı tuz
1 paket kuru maya
1 su bardağı su
Lahmacun harcı için
250 gram kıyma
2 domates
3 dal kadar maydanoz
1 yeşil 1 kırmızıbiber
3 diş sarımsak
Çeyrek çay bardağı sıvıyağ
Tuz karabiber kimyon, pul biber, karabiber
Çıtır Çıtır Lahmacun Tarifi için Malzemeler
300 gram un1 yemek kaşığı tuz
1 paket kuru maya
1 su bardağı su
Lahmacun harcı için
250 gram kıyma
2 domates
3 dal kadar maydanoz
1 yeşil 1 kırmızıbiber
3 diş sarımsak
Çeyrek çay bardağı sıvıyağ
Tuz karabiber kimyon, pul biber, karabiber
Evde Lahmacun Tarifi Nasıl yapılır
- 300 gram unun ortasında çukur açarak 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket maya ve çukura 1 su bardağı suyu azar azar yoğurarak ekleyip güzelce yoğurup ele yapışmayan bir hamur elde edin ve üzeri kapalı 1 saat mayalanmaya bırakın.- 2 domates ve 1 kırmızıbiberi rondoda iyice çekin.
- 250 gram kadar kıymanın üzerine çekilmiş domatesli harç, ince kıyılmış yeşilbiber, 1 adet rendelenmiş soğan, 3 diş rendelenmiş sarımsak 1 yemek kaşığı tuz, birer çay kaşığı diğer baharatların üzerine çeyrek çay bardağı sıvıyağ ekleyip harcı güzelce yoğurun.
-Mayalanan lahmacun hamurunu 4 eşit bezeye bölüp her bezeyi incecik elinizle yâda merdane yardımıyla yuvarlak açın. Açılan lahmacun hamuruna iç harcı boşluk bırakmayacak şekilde yayın. Lahmacun harcını da 4 parça şeklinde düşünün.
- Şimdi işte taş fırın lezzetinde lahmacun yapımı en önemli aşamasına geliyoruz. Aynen uygulayın. Fırınınızı en yüksek derecede açıp içerisini iyice ısıtın.
- Fırın nar gibi ısındığında fırın tepsisini ter çevirin ve üzerine hafif yağ dökün. Fırın tepsisi de çok sıcak olacak.
- Her bir lahmacunu tek tek pişireceğiz. Her lahmacunu ters çevrilmiş fırın tepsisine yerleştirip fırının en üst gözüne koyun. Bu işlemdeki amaç fırının üstünde yer alan pişirme ızgaralarına, pişecek lahmacunu yaklaştırıp pişirmektir.
- Bu sayede yoğun ısıya maruz kalan lahmacunlar aynı taş fırında odun ateşinde pişmiş gibi çıtır çıtır ve leziz olacak.
- Zaten ince hamur olduğu için lahmacunlar yüksek ısıda kısa sürede pişecektir.
- Pişen lahmacunları fırından çıkarıp sıcakken bol yeşillik ve yanında köpüklü ayran ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Fırında lahmacun tarifi için malzemeleri iç harcında genellikle klasik yöntem olarak uygulanan lahmacunlarda et ve sebzenin aynı oranda olması kuralını uyguladık. Yani pideden farklı olarak lahmacun harcı daha sebze ve yeşillik içermektedir.
Fırında lahmacun tarifi , tavada lahmacun tarifi aksine daha çıtır olmaktadır. Tarifimizde fırındaki ısının genellikle üstten geleceği ve pişirme süresinin az olacağından lahmacunların altının pişmesi için fırın tepsisinin oldukça ısınmış olması gerekir.
Evde fırında lahmacun tarifi video olarak yapılışını izlemek isterseniz altta bulunmaktadır. Tarifi beğendiyseniz tavada lahmacun tarifi ya da ev yapımı kıymalı pide tarifi gibi benzerlerine göz atabilir daha farklı hamur işi tarifleri için Harika Ev İşleri kanalımıza abone olabilirsiniz.
Fırında Lahmacun Tarifi Video
0 Yorumlar