Pastalar ve keklerde kullanabileceğiniz akışkan ve yoğun çikolata lezzeti ile hazır çikolata sosları aratmayacak muhteşem ve bir o kadar pratik bir Nişastasız çikolata sosu tarifi ile karşınızdayız. Mükemmel çikolata sosu ile pastalarınızın ve keklerinizin üzeri çikolata ile kaplanacak ve hem görüntüsü hemde lezzeti ile yiyenlere mutluluk katacak.
Ev Yapımı Çikolata Sos Tarifi için Malzemeler
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şekeri
1 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı kakao
1 paket çikolata (80 gram)
1 tatlı kaşığı tereyağı
Çikolata Sos Tarifi Yapılışı
- Evde çikolata sos yapımı oldukça basittir. Öncelikle 2 su
bardağı süt, 1 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 2 tatlı
kaşığı kakaoyu ocağa almadan iyice karıştırın.
- Ardından orta ateşte muhallebi kıvamı ala kadar pişirin.
- Sos köpük atmaya başlayınca ocağı kısık ateşe alın ve
içerisine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 paket çikolata ekleyip çikolata eriyene
kadar karıştırın.
- Çikolata eridikten sonra ocaktan alın ve soğuyana kadar
kabuk tutmaması için ara ara karıştırın.
- Çikolata sos soğuduktan sonra kekin üzerine dökmek için
yada pastalarınız süslemek için kullanabilirsiniz.
Tatlı sosları içerisinde en çok tercih edilen ve en yakışanı
şüphesiz çikolata sostur. Tüm pastalar, kekler ve meyve şölenleri için
kullanabilirsiniz. Ayrıca waffle tarifi için kullanılmak üzere birebirdir.
Tarifimizde paket çikolatayı bitter olarak kullandık. Ancak arzu ederseniz
sütlü çikolata da kullanabilirsiniz. İsteğe bağlı çikolata sosun tamamını bir
kerede kullanacaksanız ceviz yada fındık parçaları ekleyerek kullandığınız kek
yada pastayı lezzet şölenine dönüştürebilirsiniz.
Ayrıca ev yapımı çikolata sosu meyve parçalarına batırıp
şahane bir meyve şöleni yapmanızda mümkündür. Tadı inanılmaz güzel oluyor.
Profiterol için çikolata sos tarifi mi arıyorsunuz hemen bu tarifi
yapabilirsiniz. Dondurmalara da bir başka yakışan çikolata sos tarifimizi hiç
düşünmeden yapın. Evde hazır çikolata sos kalmadıysa harika bir seçenek bu tariftir.
İçerisinde donma yapıp katılaşacağından endişe ettiğimiz
için nişasta kullanmadık. Nişastalı çikolata sos aslında puding olmaktadır bir
bakıma. Nişasta kullandığımızda katılaşacak ve o istediğimiz akışkan çikolata
sos kıvamı kalmayacaktır.
0 Yorumlar