Hazımsızlığı giderici, ince
bağırsak iltihabına iyi gelen, mide ve bağırsak güçlendirici ayva
suyu tarifi ile karşınızdayız. Ayva özellikle kış aylarında soğuk
algınlığı ve grip için birebir bir meyve olduğu bilinen bir gerçektir.
İçerisinde pektin, tanin gibi maddeler bulunan ayva, içerdiği vitaminler ile
şifa deposu bir meyvedir. Ayva suyu faydaları saymakla bitmez
hadi evde sağlıklı ayva suyu nasıl yapılır tarifine geçelim.
Ayva Suyu Tarifi için malzemeler
- 4 adet ayvayı iyice yıkayıp
çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın.
Ayva Nasıl Kaynatılır
- 2 litre suya koyup büyük
tencerede pişirmeye başlayın.
- Kaynamaya başlayınca 30 dakika
kaynatın.
- Bitmeye yakın 10 dakika kala 1
su bardağı şeker ekleyin. Şeker miktarını ayarlayabilirsiniz damak zevkinize
göre tabi ki şekersiz ayva suyu da yapabilirsiniz.
Ayva Suyu Tarifi
- Yumuşayan ayvaları suyu ile
birlikte tencerede blenderdan geçirin çorba kıvamı alacak.
- Elde edilen pürenin suyunu
süzün tülbent kullanabilirsiniz.
- Tülbent ile süzdüğünüz ayva suyu hazırdır. Aslında biraz konsantre bir içecek oluyor bir miktar su ile seyreltmeniz mümkündür.
Çürümeye başlamış yada evinizde
fazla gelen ayvaları Ayva suyu yaparakta değerlendirmiş olacaksınız. Ayva
suyu ayrıca böbrek ve idrar torbası iltihaplarına iyi geldiği bilinir.
Ev yapımı ayva suyu tarifi video olarak altta bulunmaktadır. Tarifi
beğendiyseniz benzer Ramazan şerbeti tarifi yada ev yapımı kiraz suyu tarifi gibi benzer içecek tariflerimize göz
atabilirsiniz.
0 Yorumlar