En sevilen lezzetlerimizinden
nefis tereyağını üzerine dökünce çıkan cozzz sesiyle damakları kamaştıran,
altında pidesi üzerinde incecik döneri ve kaymaklı yoğurdu ile tadına doyulmaz
İskender döneri evde kendimiz yapacağız. Gerçekten dışarıda, dönercilerde
aldığınız lezzeti kendi mutfağınızda alacağını ev yapımı İskender tarifi tadına
doyamayacaksınız.
Tam malzemeleri ile Tereyağlı
İskender Tarifi birkaç önemli ayrıntı içermektedir. İskender döner tarifi için
olmazsa olmaz tabii yaprak gibi döner elde etmektir. Eti yaprak gibi incecik
doğramak gerekir. Bu sebepten parça dana etini 1 gece dondurucuda iyice
dondurun incecik doğramanız için.
Ev Yapımı İskender Tarifi için malzemeler
300 gram antrikot
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 adet rendelenmiş soğanın suyu
Tırnak pidesi
Sosu için
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça
2 adet rendelenmiş domates
Üzeri için Kaymaklı yoğurt
Eritilmiş tereyağı
Evde İskender Tarifi Yapılışı
İlk olarak donmuş parça eti
incecik yaprak gibi doğrayın. Donmuş olduğu için keskin bir bıçak ile döner gibi
incecik kolayca doğranır.
1 adet soğanı rondoda çekip
püre haline getirin.
Etleri bir kaba alıp üzerine 1
tatlı kaşığı tuz ve karabiber ekleyin. Püre haline gelince soğanın suyunu sıkın
etlerin üzerine. Sadece soğanın suyunu kullanacağız.
Soğan suyu da ekledikten sonra
1 su bardağı süt ve yarım çay bardağı zeytinyağı ekleyip etleri güzelce
karıştırın.
Streç film ile kaplayıp en az
3 saat buzdolabında marine edin.
2 yemek kaşığı tereyağını tencerede eritin. Eriyen yağa 2 kaşık salça ekleyip salça acısı çıkana kadar kavurun.
Salça kavrulukça rendelenmiş 2 domates ekleyip pişirin.
1 küp şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz , 1 su bardağı sıcak su ekleyip güzelce pişirin.
Kaynayan sosu ocaktan alın.
Marine edilmiş etleri yağsız tavada tek tek ekleyip pişirin.
Etleri önlü arkalı kızarana kadar yaklaşık 3 dakika pişirin.
Tırnak pidesini küp küp doğrayıp servis tabağına dizin.
Erimiş pidelerin üzerine tereyağı gezdirin.
Ardından domatesli sosu pidelerde gezdirin.
Üzerlerini kaplayacak şekilde kızarmış etleri dizin.
Etlerin üzerine tekrar domates sosu döküp yayın ve kabağın kenarına kaymaklı yoğurt ve közlenmiş biber ekleyin.
Son olarak erimiş sıcak tereyağını ev yapımı iskenderin üzerinde gezdirin.
Sıcak servis yapın afiyet olsun.
Ev yapımı iskenderin lezzetine
bayılacaksınız. Tarifimizden yaklaşık 3 tabak İskender döner çıkmaktadır.
Tabağın kenarında kaymaklı yoğurt ve közlenmiş yeşilbiber eklemek haliyle
servis önerisidir. Evde İskender Sosu tam kıvamında olacaktır. Etleri marine
etmek için hazırladığımız sosta soğanın sayece suyunu kullandık tekrar bu püf
noktayı belirtelim İskender tarifi için.
Evde İskender Döner Yapımı
video olarak yazının altına ekledik yapılışını izlemek isteyenler için. Tarifi
beğendiyseniz tavuk İskender tarifi yada Hatay usulü soslu tavuk döner tarifi
gibi benzer evde döner yapımlarına göz atabilir, daha farklı yemek tarifleri
için Harika Ev İşleri Youtube kanalımıza abone olabilirsiniz.
0 Yorumlar