Evde lahmacun yaptığınızda
yada lahmacun harcını fırına, pideciye verip lahmacun aldığınızda kullanmanız
için tam lezzetinde harika bir lahmacun harcı tarifi sizlerle
paylaşıyoruz. Bu nefis lahmacun harcını tüm lahmacun tarifleri için
kullanabilirsiniz.
Lahmacun harcı için makbul olan et yani kıyma oranı ile sebze oranının eşit ağırlıkta olmasıdır. Yani lahmacun harcı ev yapımı pide harcının aksine daha sebzeli bir harçtır. Bizde bu sebepten bol yeşillikli sebzeler ve domates, soğan ile baharatlarını eklediğimiz enfes lezzette bir harcın yapımını sizlerle paylaşıyoruz.
Evde Lahmacun Harcı tarifi için Malzemeler
3 adet soğan3 adet domates
2 tatlı kaşığı biber salçası
2 adet yeşil biber
3 diş sarımsak
Birer tatlı kaşığı kimyon, toz biber, karabiber
1 çay kaşığı isot (İsteğe bağlı)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
6 dal maydanoz
2 tatlı kaşığı tuz
Lahmacun harcı tarifi Yapılışı
- Öncelikle soğan ve sarımsağı rondoda püre haline getirin.- 750 gram kıymanın üzerine soğan sarımsak püresini dökün.
- 2 adet yeşilbiber ve 6 dal maydanozu rondoda doğrayıp harca ekleyin.
- 1 kırmızıbiber ve 3 domatesi de rondoda püre haline getirip harca ekledikten sonra yarım çay bardağı sıvıyağ, 2 tatlı kaşığı biber salçası tuz ve baharatları ilave edip güzelce yoğurun.
Lahmacun harcı tarifimizden
yaklaşık 19 adet lahmacun çıktı. Lahmacunların boyutuna gire değişse de bu
tariften yaklaşık 15 ila 20 arası lahmacun çıkar. Tarifin içerisine baharat
olarak isot ekledik isteğe bağlıdır istemezseniz eklemeyebilirsiniz ancak isot
lahmacuna harika bir lezzet katıyor.
Lahmacun dünyaca ünlü bir ürünümüz olup İngilizceye Türk pizzası olarak geçmiştir. Ancak pizzadan farklı olarak peynir kullanılmamaktadır tabi. Lahmacun tarihi Ortadoğu’ya uzanan bir hamur işi olup özellikle ülkemizde dahi 1960 lı yıllardan sonra popüler olmaya başlamıştır. Lahmacun kelime anlamı Arapça etli hamurdan gelir. Kimi kaynaklara göre lahmacun 5000 yıllık geçmişe sahip bir yemektir. Babil dönemine dayandığı düşünülse de dünya mutfağında genel olarak Türk işi olarak geçmiştir.
Lahmacun harcı için tarifler, yörelere göre oldukça farklar göstermektedir. Mesela Gaziantep’te sarımsaklı yapılan lahmacun, Şanlıurfa da soğanlı yapılır. Yörelerde farkları bir kenara bırakarak genel bir lahmacun harcı tarifi hazırlamaya çalıştık ve hem soğan hem sarımsak kullandık. Gerçekten tadına doyulmaz bir harç olmaktadır. Bu harcı evde kendi yaptığınız lahmacunlarda da çok rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Lahmacun harcı tarifi video olarak yazı altında yapılışını görmek isteyenlere ekledik. Tarifimizi beğendiyseniz pide harcı tarifi yada tavada lahmacun tarifi gibi benzer tariflere göz atabilir, daha farklı yemek tarifleri için Harika Ev İşleri Youtube kanalımıza abone olabilirsiniz.
0 Yorumlar