İbiza Pastası Tarifi için malzemeler
1.5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 litre süt
30 adet (yaklaşık 1.5 paket)
burçak bisküvi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kutu krem şanti ve onu çırpmak için süt
Kolay İbiza Tatlısı Yapılışı
-
Bir tencereye 1 litre süt, un, şeker ve 2 yemek
kaşığı kakao ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak köpük atmaya başlayana
kadar pişirin.
-
Kaynayıp koyulaşınca içerisine 1 yemek kaşığı
tereyağı ve 1 paket vanilya ekleyip karıştın ve yağ eriyince ocaktan alın.
-
1 yemek kaşığı erimiş tereyağını 30 adet burçak bisküvinin
üzerine döküp rondoda iyice çekin.
- Un haline gelen bisküviyi fırın tepsisine incecik serip bardak altı kullanarak bastırarak düzleştirin.
- Pişen muhallebiyi üzerine döküp her tarafına ince şekilde yayın. Düzleştirdikten sonra yarım saat buzdolabında bekletin
-
1 kutu krem şantiyi paketlerin üzerinde yazan
oranda sütle çırpıp hazırlayın ve dolaptan çıkardığınız tatlının üzerine sürün.
Tekrar 3 saat buzdolabında dinlendirin.
-
Dolaptan çırarıp 8 dikdörtgen eşit parçaya bölün
ve her parçayı kolay sarmak için tepsiden çıkarıp yağlı kağıt üzerine koyun ve
başlangıcına irice muzu yerleştirip dolayın.
- Tadı ve kıvamı muhteşem ibiza tatlısı tarifi hazır afiyet olsun.
Bu nefis muzlu ibiza pastası tarifi video
olarak yapılışını izlemek isteyenler için yazı altında bulunmaktadır. Tarifi
beğendiyseniz sadrazam lokumu tarifi yada muzlu sultan sarması tarifi
gibi benzerlerine bağlantıya tıklayarak Harika Ev İşleri Youtube kanalımızdan
göz atabilirsiniz.
0 Yorumlar