Mis gibi mangalların Baş tacı hiç şüphesiz tavuk etidir. Tavuk kanat, but ve göğüs eti fark etmez içi yumuşacık ve sulu sulu, dışı leziz nefis bir mangalda tavuk yapmanızı sağlayacak sos tarifi sizlerle paylaşıyoruz. Mangal için tavuklarınız bu sos ile hem yumuşacık hemde leziz olacak.

Mangalda Tavuk Sos tarifi için malzemeler

1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1.5 kilogram tavuk eti
1 çay bardağı yoğurt
1 orta boy soğan
3 diş sarımsak
Tuz ve baharatlar

Mangal için tavuk terbiyesi nasıl yapılır?

- 1 orta boy soğan ve 3 diş sarımsağı rondoda püre haline getiri. Rondo yoksa aynı işlemi rende ile yapın.

- Yaklaşık 1.5 kilogram ızgaralık doğranmış tavuk etinin üzerine soğanlı püreyi dökün.

- Ardından 1 çay bardağı yoğurt, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı tuz, birer çay kaşığı karabiber, toz pul biber ekleyip güzelce karıştırın.

- Tavuk etinin her yanına sos ulaşacak şekilde eti ve malzemeleri yoğurun. Mangalda nefis tavuklar için sosun yanında bir diğer önemli püf noktası etin doğranmasıdır. Kendiniz doğrayacaksanız etleri kemiklerine kadar açmanız ve tüm etlerin üzerine derinlemesine kesikler oluşturmanız gerekir. Böylece pişerken ve marine olurken hem sos etin içine nüfuz eder hemde kömürün üzerinde etin içi de pişmiş olur.

- Soslanmış tavuk etinin üzerini streç film ile kaplayıp en az 4 saat buzdolabında marine etmek için bekletin.

- Marine edilmiş soslu tavukları mangal kömürünün üzerinde önlü arkalı pişirin.

- Mis gibi mangalda tavuk hazır afiyet olsun.
 
Izgarada tavuk tarifi için etin en güzel mangal ızgara olan yerleri but, kalça ve kanat olacaktır. Göğüs bölgesi kemiksiz olduğundan mangal kömürünün üzerinde haliyle biraz kuruma yapar. Bu yüzden but eti bilakis tavuk kanat mangalda harika olmaktadır.

Tavuk eti mangal için nasıl marine edilir tarifimizde 1.5 kilogram bütün tavuk eti kullandık. Eğer daha fazla et için yapacaksanız mesela 3 kilogram tavuk eti için sos ürünlerini 2 kat arttırarak uygulayın. Tavuk etini mangal kömüründe yapmak ve soslamak leziz ızgaralar elde etmenizi sağlar. Çünkü sosladığınız etler kömürde pişerken bu tavuğun üzerindeki sos pişme esnasında sürekli kömürlere yavaş yavaş damlar. Tavuğun kendi suyu ve hazırladığımız sosla bütünleşen bu leziz damlalar kömüre ulaştığında sıcaklıkla buharlaşır ve duman olarak tekrar pişen ete geri döner. İşte mangalda eti lezzetlendiren bu buhar ve dumanın dönüşümü olmaktadır.

Ayrıca tavuk eti mangalda oldukça sağlıklı olmaktadır. Izgara tavuk eti diyetlerin vazgeçilmez menülerinden biridir. Mangal sosu kömür eti terine evde elektrikli ızgaralarda tavuk yapmak için de kullanabilirsiniz. Mangalda tavuk nasıl yumuşak olur? Diye soruyorsanız artık nefis tavuklara mangalda ulaşabileceksiniz. Zeytinyağı yanma derecesi en yüksek yağdır. Bu nedenle mangalda tavuk etini terbiye etmek için marine sosunda zeytinyağı kullandık.

Mangal tavuk sos tarifi ile tavuk etleri oldukça leziz ve içi sulu olmaktadır. Tabi ızgara etin içi sulu olması için daha önemli faktör tavuk etinin ızgara izin doğranmasıdır. Izgaralık tavuk doğrama video göz atarak sizde evde bütün tavuk ızgaralık nasıl doğranıp görebilirsiniz. Biz bu tarif için bütün tavuk kullandık ancak Tavuk but mangal sosu, Mangalda Tavuk pirzola sosu ve kanat için de ayrı ayrı bu sos tarifimizi kullanabilirsiniz.

Mangalda tavuk marine sos video olarak yazı altında yapılışı bulunmaktadır. Daha farklı ızgara ve tavuk et tarifleri için Harika Ev İşleri Youtube kanalımıza abone olabilirsiniz. Tavuk mangal gibi daha farklı tavuk tariflerinden kavanozda tavuk tandır yada KFC tavuk tarifi gibi benzerlerine göz atabilirsiniz.

Mangalda tavuk Terbiye tarifi Video