turklazanya

İtalyanların vazgeçilmez lezzeti kıymalı lazanya tarifi ile sizlerleyiz. Evde lazanya nasıl yapılır merak ediyorsanız video görseli de eklediğimiz lazanya tarifimiz ile muhteşem lezzete sahip lazanya yapacaksınız.

Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

Beşamel Sos İçin
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt

Kıymalı Lazanya iç Harcı

1 ortaboy soğan 1 çay kaşığı sarımsak tozu (sarımsak tozu yoksa 1 diş rendelenmiş sarımsak)
300 gram kıyma
2 rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tuz
1 çay bardağı su
Birer çay kaşığı karabiber, toz pul biber ve kimyon

Lazanya Tarifi Yapılışı

- Lazanya tarifi yapılışına öncelikle beşamel sos yapımı ile başlıyoruz. 2 yemek kaşığı yağ eriyince 1 yemek kaşığı un ekleyip unu iyice kavurun.

- Un yağda kavrulduktan sonra 3 su bardağı süt ekleyip muhallebi kıvamı alıp köpük atmaya başlayana kadar pişirin.

- Ortasından köpük atmaya başlayınca tuz ve karabiber ekleyip son bir kez karıştırıp ocaktan alın. Soğuduktan sonra çok az ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırabilirsiniz.

- 2 yemek kaşığı yağı tavada ısıtın. Isınan yağa rendelenmiş 1 orta boy soğan ve 1 çay kaşığı sarımsak tozu ekleyip soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.

- Soğan kavrulunca 300 gram kadar kıyma ekleyip kavurmaya devam edin.

- Kıyma da kavrulunca 2 rendelenmiş domates, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tuz, Birer çay kaşığı karabiber, toz pul biber ve kimyon ekleyip karıştırarak pişirin.

- Karışım bütünleştiğinde 1 çay bardağı su ekleyip 5 dakika daha kısık ateşte pişirin.

- Koyacağınız tepsi yada borcamın dibine 1 kepçe beşamel sos döküp yayın. Biz kare borcam kullandık.

- Paketten çıkardığınız lazanya yapraklarını herhangi bir işlem yapmadan üzerine dizin. Haşlasanız da olur ama pratik olması için lazanya yapraklarını haşlamadan yerleştirdik daha pratik oluyor. Lazanya yapraklarını alırken pakedin üzerinde haşlamaya gerek yoktur yazanlardan alırsanız daha rahat bir lazanya tarifi yapmış olursunuz. Onun dışında illaki haşlanmalıdır yazıyorsa lazanya yapraklarını sıcak suda 15 dakika civarında makarna yapar gibi haşlayıp borcama dizin.

- Beşamel sos üzerine lazanya yaprakları, onun üzerine tekrar beşamel sos ekleyip üzerine kıymalı sos döküp her tarafına yayın.

- Kıyma üzerine rendelenmiş kaşar peyniri sepeleyip tekrar lazanya yapraklarını yerleştirin.

- Ardından tekrar beşamel sos döküp yayıp üzerine kıymalı sos ve onun üzerine rendelenmiş kaşar şeklinde çıkıyoruz. Bizim borcam ölçüsüne göre 6 sıra lazanya yaprağı çıktık yani toplamda 12 adet lazanya yaprağı kullandık. Sizde lazanya tarifini uygularken beşamel sos, kıymalı harç ve rendelenmiş kaşarı tüm katlara ve alanlara yayılacak şekilde bölüştürerek kaşık kaşık, kepçe kepçe dikkatlice ekleyin boşta yaprak kalmasın.

- En üstte lazanya yaprakları ile katı kapatıp üzerine beşamel sosu iyice döküp bolca rendelenmiş kaşar serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika lazanyayı pişirin.

- Fırından çıkardığınız lazanyayı dilimleyip sıcak servis yapın. İnanın tadına doyamayacaksınız. Hem soslu ve yumuşacık hemde lazanya yaprakları ve kıyma harcı ile inanılmaz bir lezzet oluyor.

Orijinal lazanya tarifi mascarpone peyniri kullanılarak yapılmaktadır. Beşamel sos yerine mascarpone peyniri ve yumurta katılarak hazırlanan sos bizim tarifimizdeki beşamel sos yerine kullanılmaktadır. Ülkemizde çok kullanılan beşamel sos ile hazırladığımız için bizde tarifi Türk usulü lazanya tarifi olarak isimlendirdik.

Lazanya yaprakları hemen hemen her markette artık satılmakta olan kolay bulunabilen bir ürün oldu. Lazanya yaprağı nedir derseniz aslında düzleştirilmiş makarna diyebiliriz. Türk usulü lazanya tarifimizi beğendiyseniz kasnak mantısı tarifi yada kremalı makarna tarifi gibi benzerlerine göz atabilir, daha farklı yemek tarifleri için Harika Ev İşleri Youtube kanalımıza abone olabilirsiniz.

Kıymalı Lazanya Tarifi Video