İtalyanların vazgeçilmez lezzeti kıymalı lazanya tarifi
ile sizlerleyiz. Evde lazanya nasıl yapılır merak ediyorsanız video görseli de
eklediğimiz lazanya tarifimiz ile muhteşem lezzete sahip lazanya yapacaksınız.
Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
Beşamel Sos İçin2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Kıymalı Lazanya iç Harcı
1 ortaboy soğan 1 çay kaşığı sarımsak tozu (sarımsak tozu
yoksa 1 diş rendelenmiş sarımsak)
300 gram kıyma
2 rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tuz
1 çay bardağı su
Birer çay kaşığı karabiber, toz pul biber ve kimyon
300 gram kıyma
2 rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tuz
1 çay bardağı su
Birer çay kaşığı karabiber, toz pul biber ve kimyon
Lazanya Tarifi Yapılışı
- Lazanya tarifi yapılışına öncelikle beşamel sos yapımı
ile başlıyoruz. 2 yemek kaşığı yağ eriyince 1 yemek kaşığı un ekleyip unu iyice
kavurun.
- Un yağda kavrulduktan sonra 3 su bardağı süt ekleyip
muhallebi kıvamı alıp köpük atmaya başlayana kadar pişirin.
- Ortasından köpük atmaya başlayınca tuz ve karabiber
ekleyip son bir kez karıştırıp ocaktan alın. Soğuduktan sonra çok az ince
kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırabilirsiniz.
- 2 yemek kaşığı yağı tavada ısıtın. Isınan yağa
rendelenmiş 1 orta boy soğan ve 1 çay kaşığı sarımsak tozu ekleyip soğanı
pembeleşinceye kadar kavurun.
- Soğan kavrulunca 300 gram kadar kıyma ekleyip kavurmaya
devam edin.
- Kıyma da kavrulunca 2 rendelenmiş domates, 1 yemek
kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tuz, Birer çay kaşığı karabiber, toz pul biber ve
kimyon ekleyip karıştırarak pişirin.
- Karışım bütünleştiğinde 1 çay bardağı su ekleyip 5
dakika daha kısık ateşte pişirin.
- Koyacağınız tepsi yada borcamın dibine 1 kepçe beşamel
sos döküp yayın. Biz kare borcam kullandık.
- Paketten çıkardığınız lazanya yapraklarını herhangi bir
işlem yapmadan üzerine dizin. Haşlasanız da olur ama pratik olması için lazanya
yapraklarını haşlamadan yerleştirdik daha pratik oluyor. Lazanya yapraklarını
alırken pakedin üzerinde haşlamaya gerek yoktur yazanlardan alırsanız daha rahat
bir lazanya tarifi yapmış olursunuz. Onun dışında illaki haşlanmalıdır
yazıyorsa lazanya yapraklarını sıcak suda 15 dakika civarında makarna yapar
gibi haşlayıp borcama dizin.
- Beşamel sos üzerine lazanya yaprakları, onun üzerine
tekrar beşamel sos ekleyip üzerine kıymalı sos döküp her tarafına yayın.
- Kıyma üzerine rendelenmiş kaşar peyniri sepeleyip
tekrar lazanya yapraklarını yerleştirin.
- Ardından tekrar beşamel sos döküp yayıp üzerine kıymalı
sos ve onun üzerine rendelenmiş kaşar şeklinde çıkıyoruz. Bizim borcam ölçüsüne
göre 6 sıra lazanya yaprağı çıktık yani toplamda 12 adet lazanya yaprağı
kullandık. Sizde lazanya tarifini uygularken beşamel sos, kıymalı harç ve
rendelenmiş kaşarı tüm katlara ve alanlara yayılacak şekilde bölüştürerek kaşık
kaşık, kepçe kepçe dikkatlice ekleyin boşta yaprak kalmasın.
- En üstte lazanya yaprakları ile katı kapatıp üzerine
beşamel sosu iyice döküp bolca rendelenmiş kaşar serptikten sonra önceden
ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika lazanyayı pişirin.
- Fırından çıkardığınız lazanyayı dilimleyip sıcak servis
yapın. İnanın tadına doyamayacaksınız. Hem soslu ve yumuşacık hemde lazanya
yaprakları ve kıyma harcı ile inanılmaz bir lezzet oluyor.
Orijinal lazanya tarifi mascarpone
peyniri kullanılarak yapılmaktadır. Beşamel sos yerine mascarpone peyniri ve
yumurta katılarak hazırlanan sos bizim tarifimizdeki beşamel sos yerine
kullanılmaktadır. Ülkemizde çok kullanılan beşamel sos ile hazırladığımız için
bizde tarifi Türk usulü lazanya tarifi olarak isimlendirdik.
Lazanya yaprakları hemen hemen her markette artık
satılmakta olan kolay bulunabilen bir ürün oldu. Lazanya yaprağı nedir derseniz
aslında düzleştirilmiş makarna diyebiliriz. Türk usulü lazanya tarifimizi
beğendiyseniz kasnak mantısı tarifi yada kremalı makarna tarifi gibi
benzerlerine göz atabilir, daha farklı yemek tarifleri için Harika Ev İşleri
Youtube kanalımıza abone olabilirsiniz.
0 Yorumlar