sultan-kebabı-tarifi

Sofralarınız baş tacı olacak Sultan kebabı etli nasıl yapılır? Eğer Sultan kebabına ne koyulur? ve tarifi nasıldır yapmak istiyorsanız açıklayıcı tarifi ve yapılışını gösteren video ile doğru yerdesiniz. Sultan kebabı kıymalı iç harcı, et sulu yufkası ve yoğurtlu sosu ile komple bir yemek olup lezzetine doyum olmaz.

Kıyma harçlı yufkaların fırında kızartılması ve et suyu ile buluşarak hem çıtır emde yumuşak farklı bir lezzete sahip yoğurtlu sultan kebap yapımı çok kolaydır.

Sultan kebabı tarifi için Malzemeler

300 gram kıyma
1 yeşilbiber
1 soğan
1 kırmızıbiber
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı salça
Birer çay kaşığı karabiber, kimyon, toz pul biber
2 adet yufka

üzeri için

Yoğurt, Tuz, Sarımsak
Tereyağı sosu için
1 tatlı kaşığı toz pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı

Yoğurtlu Kıymalı Sultan Kebap Yapılışı

- 2 yemek kaşığı yağ ısınınca içerisine ince kıyılmış 1 orta boy soğan, 1 yeşil 1 kırmızıbiber ekleyip biberlerin rengi sararana kadar kavurun.

- Sebzeler iyice kavrulunca 300 gram kadar kıyma ekleyip kıyma suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.

- Son aşamada 1 tatlı kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tuz, Birer çay kaşığı karabiber, kimyon, toz pul biber ekleyip karıştırarak 2 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.

- 2 adet hazır et bulyonu suda çözdürerek yâda kendi yaptığınız et suyunu (2 yemek kaşığı kadar et suyu) 1 kase suya açın.

- Üçgen şeklinde kestiğiniz 2 adet üst üste yufkanın içine kalın tarafına kıymalı iç harcı ekleyip dolayın. Yufkaların uçlarını normal suya batırıp yapıştırın. Yani toplamda 2 adet yufka 12 üçgene bölünecek ve her üçgen içerisine kıymalı harç eklenip rulo yapılacak.

- Hazırlanan kıymalı yufkaları önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

- Pişen kıymalı yufkaları fırından çıkardıktan sonra hazırladığını et suyuna iyice bulayın.

- Et suyuna bulanan her bir kıyma içli yufkayı 3 yada 4 parçaya bölüp dik bir şekilde sık sık yaklaştırıp servis tabağına dizin.

- Üzerlerine sarımsakladığınız yoğurdu döküp servis yapabilirsiniz. En son 1 yemek kaşığı tere yağda kavurduğunuz toz pul biber sosunu gezdirin. Nefis Sultan kebap tarifi hazır afiyet olsun.

Etli Sultan Kebabı olarakta bilinen bu tarif için biz kendi yaptığımız kemik suyu bulyonları kullandık. Eğer sizde aynı şekilde kendi et suyunuzu kendiniz yapmak istiyorsanız ev yapımı et suyu bulyon bağlantısına göz atabilirsiniz.

Etli bohça ile yogurtlu-sultan kebabı tarifini karıştırmayın. İki tarifte yufka ve et içerse de yoğurtlu sultan kebabı sunumu ve şekli farklıdır. Harika bir ana yemek olan kıymalı sultan kebabı yufka ve yoğurt içerdiğinden eksiksiz bir tariftir.

Yapılış aşamalarını görmek ve izlemek isteyenler içi yazının altında sultan kebabı tarifi video olarak bulunmaktadır. Beğendiyseniz evde şiş kebap nasıl yapılır yada İskender kebap tarifi gibi benzerlerine göz atabilir, daha farklı yemek ve tatlı tarifleri için Harika Ev İşleri Youtube kanalımıza abone olabilirsiniz.

Sultan Kebabı Tarifi Video