tavadalahmacun


Çok sevilen lezzetlerimizden, İngilizlerin Turkish pizza dediği lahmacun tarifi tavada sizlerle paylaşıyoruz. Tavada lahmacun olur mu? Tava lahmacun nasıl yapılır tüm püf noktaları ve video ile nefis lahmacun tarifi sizlerle

Lahmacun, Babil dönemine kadar uzanan eski bir hamur işi olup anlamı Arapça etli ekmekten gelir. Bol sebzeli ve etli harcı, mayasız hamuru ile pratik bir şekilde tavada tadına doğamayacağınız nefis lahmacun yapacağız.

Tavada Lahmacun Tarifi için Malzemeler

Lahmacun Hamuru için
5 su bardağı un
1.5 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
Lahmacun Harcı için
1 rendelenmiş soğan
2 diş sarımsak
1 kırmızı 2 yeşilbiber
2 domates
3 dal maydanoz
500 gram kıyma
Birer çay kaşığı karabiber, kimyon, toz pul biber, isot ve 1.5 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı

Tavada Lahmacun Yapımı

- 5 su bardağı una 1.5 su bardağı su ve 1 yemek kaşığı tuz ekleyip ele yapışmayan bir kıvam verene kadar iyice yoğuruyoruz.
- İyice yoğurup 20 dakika bekletin hamur otursun.
- 1 rendelenmiş soğan, 2 diş sarımsak, 1 kırmızı 2 yeşilbiber, 2 domates 3 dal maydanoz ve 500 gram kıyma ile iç harcı hazırlıyoruz. Sebzeleri tek tek yada topluca rondoda çekip kıymaya ekleyip, Birer çay kaşığı karabiber, kimyon, toz pul biber, isot ve 1.5 tatlı kaşığı tuz ilave ettikten sonra yarım çay bardağı zeytinyağı ekleyip güzelce yoğurun.
- Hamuru ufak bezelere ayırıp her bir bezeyi unlayarak incecik açın.
- İç harçtan açılan lahmacuna uygun kadar yayıp yağsız ısınmış tavaya kısık ateşte yerleştirin.
- Lahmacun pişerken üzerine kapak kapatıp yaklaşık 7 dakika pişirin tavada.
- Kağıt havlu serilmiş tabağa alıp ilk sıcağı ve buharı üzerinden çıktıktan sonra bol yeşillikle servis yapın.
- Mis gibi tavada lahmacun tarifi hazırdır afiyet olsun.
lahmacun


Eğer daha çıtır lahmacun istiyorsanız tüm hepsini pişenleri fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 5 dakika pişirin.

Lahmacun tarifi için makbul olan harçta sebze ve et miktarının eşit olmasıdır. Bu nedenle lahmacunlar pideye kıyasla daha sebzeli olur. Ayrıca lahmacun hamuru mayasız yapılır. Tavada lahmacunu bir nevi buharda pişiriyoruz. Üzeri kapalı kalacak lahmacunların böylelikle üzerleri de pişmiş olacak. Görüldüğü gibi tavada lahmacun yapmak oldukça kolaydır. Ayrıca lezzeti aynı dışarıdan aldığınız lahmacunlar gibi olmaktadır. Tavada lahmacun harcı için baharatları damak zevkinize göre değiştirebilir, arttırıp azaltabilirsiniz. Lahmacun harcında isot isteğe bağlıdır ancak çok güzel bir lezzet verdiğini unutmayın.

Lahmacun tüm Ortadoğu ilkelerinde yapılsa da popüler olması türk mutfağı sayesinde olmuştur. Şekli ve tadı nedeniyle İngilizceye Turkish pizza olarak geçse de lahmacun ve pizza arasındaki fark tabi ki peynirdir. Lahmacun üzerinde peynir kullanılmaz ve hamuru çok incedir. Lahmacun tarihi ülkemizde de 1960 lı yıllardan sonra popülaritesi artmıştır.

Lahmacun harcı ülkemizde çok eşitli yörelerde farklı sebzeler eklenerek yapılmakta, özellikle güneydoğu Anadolu bölgesinde yöresel farklar dahi bulunmaktadır. Bu nedenle biz ortalama bir harcı tava lahmacun tarifi için kullandık. Lezzet olarak harika olan bu harcı mutlaka deneyin.

Yapılışını görmek isteyenlere tavada lahmacun tarifi video olarak yazı altına ekledik. Tarifi beğendiyseniz fırında lahmacun tarifi yada ev yapımı kıymalı pide tarifi gibi benzerlerine göz atabilir, daha farklı yemek ve hamurişi tarifleri için Harika Ev İşleri Youtube kanalımıza abone olabilirsiniz.

Tavada Lahmacun Tarifi Video