Özellikle kuru öksürüğe iyi gelen boğazları yumuşatıcı ve
kan arttırıcı özellikleri ile bilinen dut kurusu çayı tarifi ile sizlerleyiz.
Kuru dut ile yapılan bu şifalı çay ile içtiğiniz andan itibaren öksürüğünüz
kesilecek.
Dut kurusu çayı Yapılışı
Yaklaşık 1 su bardağı suyu kaynatın. Su kaynamaya başlayınca
ocağı kısık ateşe getirip 1 avuç kadar kuru dut ekleyip 1-2 dakika civarında
pişirin.
Kaynayan çayı ocaktan alın ve üzeri kapalı yaklaşık 5 dakika
demlenmesi için bekletin.
Kuru dut çayını süzün ve sıcak servis yapın. İsteğe bağlı
sunum için içerisine birkaç adet kuru dut atabilirsiniz.
Hafif tatlı bir çay olup boğazları rahatlatır. Dut kurusu
şifalı bitkiler atasında en faydalı olanlardan biri olup kan yapar. Dahası kalp
sağlığı içinde fayda sağlamaktadır.
0 Yorumlar