Özellikle kuru öksürüğe iyi gelen boğazları yumuşatıcı ve kan arttırıcı özellikleri ile bilinen dut kurusu çayı tarifi ile sizlerleyiz. Kuru dut ile yapılan bu şifalı çay ile içtiğiniz andan itibaren öksürüğünüz kesilecek.

Dut kurusu çayı Yapılışı

Yaklaşık 1 su bardağı suyu kaynatın. Su kaynamaya başlayınca ocağı kısık ateşe getirip 1 avuç kadar kuru dut ekleyip 1-2 dakika civarında pişirin.

Kaynayan çayı ocaktan alın ve üzeri kapalı yaklaşık 5 dakika demlenmesi için bekletin.

Kuru dut çayını süzün ve sıcak servis yapın. İsteğe bağlı sunum için içerisine birkaç adet kuru dut atabilirsiniz.

Hafif tatlı bir çay olup boğazları rahatlatır. Dut kurusu şifalı bitkiler atasında en faydalı olanlardan biri olup kan yapar. Dahası kalp sağlığı içinde fayda sağlamaktadır.

Dut kurusu çayı tarifi video olarak yapılışını izlemek isteyenler için yazı altındadır. Tarifi beğendiyseniz bağlantılara tıklayarak nane limon nasıl yapılır  yada taze ısırgan çayı tarifi gibi benzerlerine Harika Ev İşleri Youtube kanalımızdan göz atabilirsiniz.

Dut Kurusu Çayı Demleme video