En lezzetli balıklardan yumuşacık eti ve lezzeti ile mezgit, sofraların vazgeçilmezidir. Mezgit fırında, buğulama gibi farklı şekillerde yapılabildiği gibi en sevilen mezgit tariflerinden biri mezgit balığı tavada nasıl pişirilir tarifi sizlerle

Tavada Mezgit Tarifi için Malzemeler

Mezgit

1 çay bardağı ince çekilmiş mısır unu

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Karabiber ve tuz

Tavada Mezgit Kızartma yapılışı

-          Öncelikle mezgit balıklarını temizleyin.

-          Temizlenmiş mezgitleri zeytinyağı, tuz ve karabiber ile buluşturup üzeri kapalı en az 3 saat marine edin.

-          Marine edilen mezgitleri ince çekilmiş mısır ununa bulayın

-          Tavaya 1 çay bardağı sıvıyğ dökün. Yağın içerisine 1 parça limon ve 1 diş tarımsak ekleyip ısıtın. Sarımsak kızartma yağına lezzet verirken limonda kokuyu engelleyecek.

-          Isınan yağa mezgitleri dizin ve alt tarafını balıkların yaklaşık üç buçuk dakika pişirdikten sonra ters çevirip diğer yüzlerini de aynı sürede orta ateşte pişirin.

-          Altın sarısı rengi alan balıkları sıcak ve yanında bol salata ile servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Görüldüğü gibi mezgit balığı nasıl pişirilir sorusunun en sevilen cevaplarından mezgit tava yapımı son derece kolay olup yazı altında videomuz bulunmaktadır. Tarifi beğendiyseniz bağlantıya tıklayarak tavada çupra tarifi yada tavada barbun kızartma gibi benzer tariflere Harika Ev İşleri Youtube kanalımız üzerinden göz atabilirsiniz.

Tavada Mezgit Tarifi Video