Tavada Mezgit Tarifi için Malzemeler
Mezgit
1 çay bardağı ince çekilmiş mısır
unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber ve tuz
Tavada Mezgit Kızartma yapılışı
-
Öncelikle mezgit balıklarını temizleyin.
-
Temizlenmiş mezgitleri zeytinyağı, tuz ve
karabiber ile buluşturup üzeri kapalı en az 3 saat marine edin.
-
Marine edilen mezgitleri ince çekilmiş mısır
ununa bulayın
-
Tavaya 1 çay bardağı sıvıyğ dökün. Yağın
içerisine 1 parça limon ve 1 diş tarımsak ekleyip ısıtın. Sarımsak kızartma
yağına lezzet verirken limonda kokuyu engelleyecek.
-
Isınan yağa mezgitleri dizin ve alt tarafını
balıkların yaklaşık üç buçuk dakika pişirdikten sonra ters çevirip diğer
yüzlerini de aynı sürede orta ateşte pişirin.
-
Altın sarısı rengi alan balıkları sıcak ve
yanında bol salata ile servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
0 Yorumlar