Kuzunun lokum gibi kaburga eti kemiği ile birlikte fırın poşetine soslanıp girdi ve ağır ağır pişerek mis gibi, tadına doyulmaz bir et yemeğine dönüştü. Her lokmada kendinizden geçmeye hazır mısınız? İşte sizler için leziz mi leziz muhteşem fırında kuzu kaburga tarifi ….
Kuzu Kaburga Tarifi için Malzemeler
Yaklaşık 14 adet kuzu kaburga
1 diş sarımsak
1 orta boy soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı (50 ml)
1 tatlı kaşığı salça (tercihen biber)
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı tuz
Birer çay kaşığı kimyon, tatlı toz pul biber, kekik ve karabiber
Dilimlenmiş limon
Fırında Kuzu Kaburga Tarifi Yapılışı
- Soğan, sarımsak üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı, salça, yoğurt, tuz ve baharatları ekleyip rondoda iyice çekin ve püre haline getirin.
- Kaburgaların üzerine sosu döküp iyice yedirin ve kuzu kaburga parçalarını sosa bulayın.
- Soslanmış etleri en az 3 saat buzdolabında marine edin.
- Marinasyon işleminden sonra etleri fırın poşetine yerleştirin, içine birer parça da limon atın ve poşetin ağzını kapatıp üzerinde delikler açın.
- Önceden ısıtılmış fırına yerleştirdiğiniz kuzu kaburgaları ilk 15 dakika 200 derecede, ardından 100 dakika boyunca 150 derecede pişirin. Toplamda 2 saatten 5 dakika eksik pişecek.
- Fırından çıkarıp tabaklara alarak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Sulu sulu ve leziz kuzu kaburgalar harika bir bulgur pilavıyla enfes olmaktadır. Pişirme esnasında fırın poşetin içerisine eklediğimiz bir parça limon hem lezzet vermekte hem de yemeğin kokusunu almaktadır.
Kuzu kaburga, alüminyum folyo kullanmadan (sıcakta folyonun zararlı olduğu ortadadır) yapıldı ve tamamen kokusuz bir et tarifi olmaktadır. Etin pişirme süresi ve derecesi lezzeti açısından önemlidir. Kuzu kaburga eti özelliği nedeniyle en sevilen et yemeklerinden biri olup yapılışı oldukça pratiktir. Marinasyon ve pişime süresi göz önüne alındığında yapımına erken başlanmalıdır.
Kuzunun kaburgasının oldukça leziz olmasının sebeplerinden biri sinir içermemesidir. Sinirsiz bir et olduğu için ağızda dağılan yumuşacık bir lezzeti olmaktadır. Tarifini verdiğimiz kaburga sosu ile de bütünleşen bu sinir içermeyen yumuşacık kaburgalar, harika bir et yemeği olmaktadır.
0 Yorumlar