Merhaba!
Bugün sizlerle ütüyle incecik yufka nasıl açılır konusunu ele alacağız. İncecik yufka açmak, özellikle Türk mutfağında çok yaygın bir uygulamadır. Ancak, bazen bu işlem oldukça zahmetli olabilir. Bu nedenle, aşağıdaki adımları izleyerek ütüyle incecik yufka açmanın püf noktalarını öğrenebilirsiniz:
Yufka hamuru için malzemeler
3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı un
1. Hazırlık aşaması: İlk olarak, yufka hamurunu hazırlayın. Yufka hamurunu hazırlamak için gerekli malzemeleri bir kapta karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru yaklaşık 10-15 dakika kadar dinlendirin.
2. Hamuru açma aşaması: Hamuru açmak için, önce küçük parçalara ayırın. Her parçayı ceviz büyüklüğünde toplar yerleştirip üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı unu karıştırarak hazırladığımız sostan sürün ve üzerlerini streç film ile kapatıp bir müddet daha bekleyin. Bu işlemin ve beklemenin ardından yağlanmış bezeleri yuvarlak bir şekilde açın. Bir tabakta üzerlerine yine fırça ile sostan sürüp üst üste hamurları dizin. Açmak için, tezgahınızın üzerine hafifçe un serpin ve yufkayı buzdolabından çıkardıktan sonra 15-20 dakika bekletin.
3. Yufkayı ütüleme aşaması: Yufkayı ütülemek için, yufkanın her iki tarafına hafifçe un serpin ve yufkayı büyük bir masa veya tezgahın üzerine yayın. Ardından, yufkanın üzerine ve altına yağlı kağıt yerleştirin. Yufkayı iki yağlı kağıt arasında açacağız.
4. Yufkayı ütüleme işlemi: Yufkayı ütülemek için, ütünüzü yüksek sıcaklığa getirin. Daha sonra, yufkanın her iki tarafını da hafifçe ütüleyin. Yufkayı önce ortasından başlayarak, daha sonra kenarlarından ütüleyin. Ütüleme işlemi sırasında, yufkanın kuru kalmamasına özen gösterin.
5. Yufkanın açılması: Yufkayı açmak için, yufkanın her iki tarafındaki bezleri çıkarın. Yufkayı masanın üzerine yerleştirin ve yavaşça kenarlarından çekin. Yufka, kenarlardan başlayarak açılacaktır. Eğer yufka bir yerde sıkışırsa, biraz daha çekiştirerek açabilirsiniz.
6. Yufkayı saklama: Açılan yufkaları, kuru bir bez veya poşet içerisinde saklayabilirsiniz.
İşte, ütüyle incecik yufka açmanın adımları bu şekildedir. Bu yöntemle yufka açmak biraz zahmetli olabilir, ancak sonuçta incecik ve lezzetli yufkalar elde edebilirsiniz. Ayrıca, yufkaları hazırladıktan sonra, yufkalar ile lizi börekler yapabilirsiniz. Yapılışını görmek isteyenler için yazı altında kendi çekimimiz Harika Ev İşleri Youtube kanalı video bulunmaktadır. Tarifi beğendiyseniz daha farklı üçgen yufka ile börek tarifi yada sirkeli börek tarifi gibi farklı tariflerimize göz atabilirsiniz.
0 Yorumlar