Renkli pastalar ile leziz doğum günleri yada çilek soslu nefis tart ve kekeler yapmak istiyorsanız işte sizler için doğal ve lezzetli tam kıvamında çilekli jöle tarifi. Bu leziz çilekli sos tarifini kendiniz kolayca yapabileceksiniz.
Çilekli Sos Tarifi için Malzemeler
250 gram çilek
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı şeker
Çilek Jölesi Yapılışı
- Yaklaşık 250 gram çileği saplarını ayıklayıp yıkadıktan sonra iri iri doğruyoruz.
- Doğranmış çilekleri tencereye koyup üzerine 1 yemek kaşığı şeker ve yarım su bardağı su ekleyip orta ateşte pişirmeye başlayın.
- Çilekler pişince yarım su bardağı daha su ekleyip köpük atmaya başlayana kadar pişirip ocaktan alın.
- Ocaktan aldıktan sonra çileklerin suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Çilek jölesi tarifi için suyunu kullanacağız.
- Çilekli su soğuduktan sonra 1 yemek kaşığı nişasta ekleyip sürekli karıştırarak pelte kıvamı alana kadar orta ateşte pişirin. Jöle karışımı köpük atmaya başlayınca ocaktan alın.
- Çilekli jölemiz hazır sıcakken dökerek kullanın.
Çilek suyunu süzdükten sonra kalan çilekleri de değerlendirebilirsiniz. Çilekli suyu sıcakken nişasta eklemeyin yoksa nişasta hemen topaklanacaktır. Bu yüzden soğuyana kadar bekleyip öyle jöle yapımına devam edin.
Yapımını alttaki videodan da izleyebileceğiniz çilek jölesi tarifi beğendiyseniz şeffaf jöle tarifi yada renkli jöle tarifi gibi benzerlerine bağlantılara tıklayarak göz atabilir, yeni tariflerimizden haberdar olmak için Harika Ev İşleri Youtube kanalımıza abone olabilirsiniz.
0 Yorumlar