Tatlı krizlerinizi sonlandıracak, misafirlerinize çay yanında ikram edebileceğiniz veya canınız çikolata çektiğinde hemen hazırlayabileceğiniz bir tarifle karşınızdayız. Sadece 2 ana malzeme ile yapılan, son derece pratik ve lezzetli çikolatalı truff tarifi sayesinde mutfakta uzun saatler harcamadan harika bir tatlı yapabilirsiniz.

Çikolatalı Truff Tarifi için Malzemeler

2 su bardağı süt
1 paket kakaolu petibör bisküvi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Çay kaşığı ucu kadar tarçın
İnce çekilmiş ceviz

Bulamak için:

Benmari usulü eritilmiş bitter çikolata veya tercihe göre beyaz çikolata

Çikolatalı Truff Tarifi Yapılışı

  1. Bir tencereye 2 su bardağı süt koyup kaynamaya bırakın.

  2. Süt kaynadıktan sonra, içerisine 1 paket kakaolu petibör bisküviyi ekleyin.

  3. Ocağı kısık ateşe alın ve bisküvilerin sütü iyice çekerek yoğunlaşmasını sağlayın.

  4. Karışım iyice koyulaştıktan sonra, 1 yemek kaşığı kakao, 1 yemek kaşığı pudra şekeri ve çay kaşığı ucu kadar tarçın ekleyip karıştırın.

  5. Karışıma 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve tereyağı tamamen eriyene kadar karıştırın.

  6. Ocaktan aldığınız karışıma ince çekilmiş ceviz ilave edin.

  7. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak toplar oluşturun.

  8. Hazırladığınız topları eritilmiş çikolataya bulayın ve bir tepsiye dizin.

  9. Dilerseniz Hindistan cevizi veya ceviz ile süsleyebilirsiniz. Truffları en az 1 saat buzdolabında dinlendirin.

Ve işte, 15 dakikada pratik çikolatalı truff toplarınız servise hazır! Hem yapımı son derece kolay hem de tadı damakta kalan bu tarifi mutlaka deneyin.

Yeni tariflerden haberdar olmak ve daha fazla pratik lezzetler için Harika Ev İşleri YouTube kanalımıza abone olabilirsiniz!