Sofraların vazgeçilmezi, Omega-3 kaynağı hamsi balığının en leziz sunumlarından biri hiç şüphesiz hamsi tava! Lezzetini tam anlamıyla hissedebilmeniz için püf noktalarıyla hazırladığımız hamsi tava tarifi ile karşınızdayız. Hamsi tava, hem sağlıklı hem de doyurucu bir seçenek sunar. Üstelik yapımı da oldukça basit!

Hamsi Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • Yaklaşık 1.5 kilo temizlenmiş ve yıkanmış hamsi
  • 1 su bardağı mısır unu (ince çekilmiş olursa daha iyi sonuç alırsınız)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı 1 çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)

Hamsi Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Temizlenmiş ve yıkanmış hamsilerin üzerindeki fazla suyu alıp kurumasını bekleyin.
  2. Hamsileri yaklaşık bir yemek kaşığı tuz ile tuzlayın. Tuz balık etine ilk temas ettiğinde, lezzetini tam anlamıyla verecektir.
  3. Tuzlanmış hamsilerin üzerine yaklaşık bir su bardağı mısır unu ekleyip iyice bulayın. Mısır unu, hamsilerin çıtır çıtır olmasını sağlar.
  4. Tavaya yaklaşık 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. Yağ iyice kızdığında, hamsileri tavaya sıkıca dizin. Hamsilerin alt yüzünü yaklaşık 4 dakika pişirin.
  5. Ters çevirme işleminden önce fazla yağı süzün ve balıkların üzerine dökün. Diğer tarafını ise yaklaşık 3 dakika kadar pişirin.
  6. Hamsi tava hazır! Lezzetini tam olarak hissedebilmek için sıcak servis yapın ve yanında limon ile sunum yapın.

İpucu: Hamsi tava yaparken yağı fazla eklememeye özen gösterin. Eğer yağı kızdırmadan ekler ve fazla yağ kullanırsanız, hamsiler yağ çeker ve fazla yağlı olur. Bizim tarifimizde az miktarda sıvı yağ ile nefis bir sonuç elde edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Bu nefis hamsi tava tarifi, sofralarınızda çıtır çıtır lezzet arayanların favorisi olacak. Hamsinin tam lezzetini hissedebilmek için bu pratik tarife göz atmayı unutmayın!